Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi értelme van a kötelező...

Mi értelme van a kötelező olvasmányoknak? :S:S

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 15:04
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:
100%

Szerintem külön kellene választani ebből a szempontból az általános iskolát és a középiskolát.

Egy 10-14 éves gyereknél sokkal fontosabb az, hogy megszeresse az olvasást, ÉRTSE is, amit olvas és más könyvet is szívesen vegyen a kezébe. Erre azt gondolom, hogy nem éppen A kincskereső kisködmön, A Pál utcai fiúk, vagy a Légy jó mindhalálig a legmegfelelőbb. Ezek a könyvek valóban értékesek irodalmi szempontból, de a nyelvezetük és a cselekményük miatt sokszor érthetetlen és élvezhetetlen ennek a korosztály számára.

Felső tagozatban aztán ott van az Egri csillagok és A kőszívű ember fiai. Túl korán van szintén, nincs meg hozzá a kellő történelmi háttérismeret. Jobb lenne, ha mondjuk csak 8. osztályban lenne, esetleg 9.-ben. Az 1848/49-es szabadságharc történetének és előzményeinek ismeretében teljesen érthetetlen a kőszívű ember fiai.

Középiskolában valóban jöhetnek a nehezebb olvasmányok, itt már lehet cél a műveltetés. Ugyanakkor célszerűbb lenne modernizálni a tananyagot és több időt hagyni a 20. századi költőkre, írókra.

2013. márc. 31. 10:49
 32/34 anonim ***** válasza:
A tanárom asztat monta suliba, hogy azér van kötelező olvasmány hogy kifárasszon és ne tugyjunk a boltba lopni
2013. márc. 31. 10:54
 33/34 anonim ***** válasza:
Én nem olvastam a kötelezőtel megis buktam, de sok ingyen csoki kárpótólt
2013. márc. 31. 10:55
 34/34 anonim válasza:

Alsóban amíg nem voltak kötelezők, én

minden 2. nap befejeztem egy könyvet, még mindig imádok olvasni, jó lenne, ha olyat lehetne, ami engem érdekel. A Harry Potterrel amúgy mi a baj? :D

Mert valahogy nem dobogtatja meg a szívem a Szent Péter esernyője..

2017. máj. 21. 07:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!