Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi értelme van a kötelező...

Mi értelme van a kötelező olvasmányoknak? :S:S

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 15:04
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
77%

" Ajánlom h nézd meg a ma esti valóvilágot.

Azért kell elolvasni, hogy ne legyél olyan hülye mint ők!"

Abszolut egyet értek!

Ha ilyen akarsz lenni:

http://www.youtube.com/watch?v=D0zwL2ZY4f0

Artikulálaltlanul üvöltve hisztizni ha boldog ha szomorú vagy, elérni, hogy a 19. századra tedd a 2. világháborút, illetve, hogy ne tudd a neved se leírni segítség nélkül akkor hajrá, olvass harry pottert meg tvájlájtot, az a f@sza...

2011. febr. 2. 16:07
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem a régi könyvek és az értékek avultak el, hanem az emberek lettek mások. A régiek szerettek inkább szemlélődni, elgondolkodni a történéseken; a maiak inkább a pergő cselekményt kedvelik, és bosszantja őket a hosszas gondolkodás. Az értékeket mindkét típusban meg lehet találni, le lehet írni, csak máshogy.
2011. febr. 2. 20:52
 23/34 anonim válasza:
83%
A kedves utolsó válaszolóval értek egyet. Nem tudom, hogy miért baj, hogy van aki fejlődik, és halad a korral. Nem kell leszarozni a régieket, de attól még az új sem gonosz... Szerintem legalább egy kis frissítésre lenne szükség
2011. febr. 5. 17:59
 24/34 anonim ***** válasza:
76%

Egyszerűen csak rossz a közoktatás. Velem az általános alsó osztályában megutáltatták a kötelező olvasmány fogalmát. Még szerencse hogy ekkorra kiolvastam kb az összes olyan könyvet amit az általános felsőben kérhettek.

Mire a középiskolában felbukkanának a tényleg érdekes és olvasható könyvek addigra már úgyis gyűlölni fogja a gyerek a kötelezőnek még a gondolatát is. Én gimiben kereken egyetlen egy kötelezőt se olvastam el, azért a magyar 4-es még meg lett érettségin. Csak most az egyetem végén vettem elő megint olyan könyveket amik kötelezők voltak, és tényleg van a modern irodalomban rengeteg mestermunka.

2011. febr. 6. 01:25
 25/34 anonim válasza:
100%

Én úgy látom egy hibrid vagyok, mert nézem a Barátok Köztöt, meg a Való Világot, mert mondjuk elég nevetségesek tudnak lenni, de ugyanakkor olvastam a Bűn és bűnhődést, Vörös és fekete, Mester és Margharita, Marquez és Coelho összes könyvét, de Réz András könyvét is olvastam meg Árpa Attiláét, és fontosnak tartom az olvasást, mert igényes vagyok arra, hogy, magyarként szépen beszéljek és minél több szót ismerjek.

A lényeg viszont az, hogy nálunk a magyar tanár úgy adta fel a kötelezőket, hogy egy bizonyos korszakból 3-5 féle könyvet adott fel, amikből mindenki kiválaszthatta, hogy melyiket szerette volna elolvasni, ami be is jött. Utána amikor látta rajtam, hogy szeretek olvasni, engem kihagyott a kötelezőkből és nekem külön olvasnivalót adott fel, így jutott hozzám például a Bűn és Bűnhődés és azóta is nagyon szeretek olvasni, pedig általános iskolában nagyon ellen voltam a kötelezőknek és az olvasásnak, csak szerintem kell egy agyi szint, hogy ezt felfogják.

2011. febr. 7. 01:15
 26/34 anonim válasza:
65%
Szerintem semmi csak elveszi a gyerek kedvét az olvasástól...
2011. febr. 10. 22:35
 27/34 anonim válasza:
100%

Dehogyis! A kötelezők nem gondolom, hogy arra valók, hogy szépen tudj beszélni. A Szigeti veszedelemből nem ezt fogom megtanulni. De igen, az alapműveltséghez fontos. Minden ilyen alkotásban az író/költő a saját koráról beszél. És minden korban a társadalom újraértelmezi önmagát. Újra is kell értelmezni önmagát. És ennek az eszköze az irodalom. Nekem egy nagyon jó magyartanárom van. El se tudnék képzelni jobbat, az osztályom mégse szereti, mert nekik ő sok. (néha nekem is)(amúgy reál beállítottságú vagyok) De a tanár gondolkodni tanít meg. Azért, hogy ne csak élj a világba, hanem tudatosan tedd azt. Hogy te irányítsd a saját életedet. Méga ez mondjuk egy Antigonéből nem jön le elsőre.

Amúgy a modernizáláshoz hozzátéve, nekünk kötelező volt azt hiszem 8.-ban a Gyűrűk Ura, és sok húsz évnél nem öregebb versről is volt szó órákon.

És ha mást nem, az Isteni színjátékot, a Faustot, és a Candide-ot olvasd el. Ezek szerintem a legalapabbak az Íliász és Odüsszeia után.

17/L

2011. febr. 13. 00:10
 28/34 anonim válasza:
55%

a légy jó mindhalálig! az egy kalap szar...... szerintem ti sem élvezettel olvastátok már ha elolvastátok...-.-"

mielőtt leszólnátok imádok olvasni, csak a magyar kötelező olvasmányok teljesen el vannak avulva, nem csoda hogy a legtöbb fiatal el sem kezdi olvasni...

már irtam h szeretek olvasni, már rengeteg könyvet kiolvastam( nem Bravo, Im.... és társaik nem nem és nem)

kedvenc könyv pl: Jane Eyre( nagyon jóó történet)

én például nagyon szeretek olvasni viszont 5. osztály óta egyik kötelezőt sem olvastam ki mert nem édekel az elavult történet( például a Légy jó mindhalálig! istenem egy nyomorék,okostojás gyerek azt hiszi h a felnőttek jó és tiszták, a társai miatti meghurcoltatásai..brrr kérem én ilyen példaképnek kell lenni egy mai gyerek/fiatalnak. Nem szerintem nem.

Azonkívül a könyvtárban minden normális történetet elolvastam, ugyhogy már nincs mit xD

de kit akarok áltatni? melyik 15 éves lány nem olvas a könyvek mellett tiniújságot, mert én néha szoktam amikor néha-néha megveszem egy-egy számát....ez is kell nem csak a komoly könyvek

most 8. osztályos vagyok, felvettek egy jó gimibe(alig várom a kötelező olvasmányokat mint pl a Rómeó és Júlia (:

2011. máj. 10. 18:37
 29/34 A kérdező kommentje:
Végre egy értelmes ember!
2011. máj. 15. 11:22
 30/34 anonim válasza:
52%
Ezeket nem azért adják fel, hogy élvezd. De attól még el kell olvasni. Figyelmesen. Hidd el, több tudsz lenni tőle, ha nem elutasítással állsz hozzá.
2011. júl. 11. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!