Nagy Sándor tényleg meleg volt?
Figyelt kérdés
2011. jan. 27. 18:13
11/15 anonim válasza:
Honnan tudod, hogy "Arisztotelész ezt megkérdőjelezte"? Egyáltalán honnan vagyunk ennyire biztosak ebben egy ilyen régen élt emberrel kapcsolatban,. mint Nagy Sándor? Értem én, hogy maradtak fenn írásos források, de ezekben szerintem nagyon sok hazugság is lehet.
12/15 anonim válasza:
Nagy Sándor nem volt homoszexuális, arról, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna állatokkal, nem tudok, de nem hiszem... Nagy Sándor a perzsiából származó feleségét is azért vette el, mert beleszeretett, mint ahogy a többi felesét is, és ezt nem mai források alapján tudom, hanem akkoriakból. Ahogyan előttem írta valaki, az akkori világban a görögöknél kultúrája volt a férfiak közötti iylen jellegű kapcsolatnak, de ez inkább a két ember közötti barátság kiteljesedésének számított, mint homoszexualitásnak.
13/15 anonim válasza:
A Wikipédián, vagy valahol volt egyszer egy érdekes dolog: Héphaistion (N. S. állítólagos szerelme) elképzelhető, hogy maga terjesztette ezt, mert akkor ő maga is nagyobb dicsőségnek örvendett (mégis csak a "parancsnokkal" járt akkor). nem tudom, így van-e, de elgondolkodtató.
Utolsó:
Neked igazad van, de akkor mért csak N. S.-ról maradt ez fenn, ha olyan jellemző volt, mért nem pletykálják több emberről?
14/15 anonim válasza:
Utolsó előtti vagyok.
Ez tényleg érdekes, és elképzelhető is, de akkoriban sok emberről pletykálták ezt, hol alaptalanul, hol azért, mert igaz volt, nézz utána. :)
15/15 anonim válasza:
A 8. kérdéshez: Szapphó után nevezik leszbikusnak a homoszexuális nőket, ugyanis a költőnő Leszboszról származott, és főleg fiatal lányokról írt szerelmes verseket. Egyébként állítólag Szapphó nem vonzódott a nőkhöz, vagy maximum biszex lehetett, csak szimplán férfi alteregót csinált magának, hogy ne keltsen feltűnést (akkor még az is ritka volt, hogy egy nő írni-olvasni tudjon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!