Myers-Briggs féle tesztre létezik valamilyen leírást magyar nyelven?
Most nem rég néztem egy műsort, aminek az a lényege, hogy 4 pár viselkedéstípust állítanak ellentétbe és végül ebből tudnak alkotni 16 féle különböző "mintát".
Sajnos a tesztet megcsináltam, de semmilyen nevet vagy elemzést nem találtam.
Ez a 4 jött ki nekem:
Spontán, Tényekre hagyatkozok, Fejemre hallgatok, Befelé forduló.
Elméletben INTJ, de nem biztos, mert a műsor fordítása és a szakirodalomban talált kifejezések nem ugyanazok.
Sajnos angol tudásom katasztrofális, ezért magyar leírásokra hivatkozzatok, ha hivatkoztok.
Fél perc google eredménye:
Angolul persze értelmesen is le van írva. Ideje, hogy gyakorold az angolt, különösen, mivel a magyar nyelvű anyagok gyenge színvonalúak és/vagy tele vannak félrefordításokkal.
De a MBTI-től ne várj csodát. Áltudományos hókuszpókusz, mint az efféle modellek általában. Azzal a különbséggel, hogy a MBTI-re még annyi tudományos bizonyíték sincs, mint az elfogadottabb pszichológiai személyiségelméletekre.
Kérlek, az angol szócikkben részletesen le van írva minden.
Egy INTJ-nek meg különösen nem jelenthet gondot szótárat ragadni, leülni a wikipédia elé, és megfejteni a szöveget.
21:47
A myers-briggs nem ér meg egy könyvet.
Viszont az olyan rossz fordítás, ami már ferdítés, félrevezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!