Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit jelent a Disznóháború?

Mit jelent a Disznóháború?

Figyelt kérdés
Lehet hogy rossz helyre írom a kérdést csak sietnem kell. Azt tudom hogy az első világ háborúhoz kapcsolódik, de valaki megfogalmazná pontosan mit jelent? Googleba nem találtam semmit:(
2010. dec. 12. 19:08
 1/2 Silber ***** válasza:
71%
Szerintem az akkor használatos gázmaszkokra utaltak a "disznó" elnevezéssel, mivel felvéve az arcuk hasonló volt egy disznóéhoz. Mellesleg a "disznóemberek" kifejezés ilyen terű voltát még Nostradamustól származtatjuk (úgy vélem), mivel vízióiban leírta ezen "disznóembereket" (így is fogalmazott), viszont nem tudta valójában, mit lát.
2010. dec. 12. 23:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerbia és a Monarchia (azon belül Magyarország) közötti gazdasági konfliktus az 1900-as évek elején. Előtte nagyon sok szerb disznóhúst lehetett kapni Magyarországon és a magyar állam ezt valahogyan korlátozni akarta, de részleteket nem tudok.

Remélem nem késő a válasz!

2010. dec. 22. 21:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!