Van-e a világon olyan ezüst sékel, amiről tudni lehet, hogy Júdás kapta?
Hogyne!
Én legalább 1500 darabról tudok, különböző helyeken, amelyek mind bizonyítottan Júdás vérdíjából származnak.
Ha feltételezzük, hogy Jézus a saját születése szerint :s 33-ban halt meg, akkor Tiberius császár dénárjáról van szó.
Ám abból a vérdíjból annyi létezhet a világon, mint a Szent Kereszt darabjaiból (ha érted a célzást). Szóval ha meg akarsz szerezni egy ilyen pénzt, akkor szerintem gondold végig, hogy mi történhetett vele. Amikor megtalálták Júdást (ezt is csak feltételezzük, ne feledd!), akkor valószínűleg elvették tőle a pénzt. Merthát hiába az eredet, a pénz az mindig csak pénz marad; és ki tudja, hogy az a pénz aztán hova került. Egy Caesaraugustai piacra, egy Cyrenei rabszolgavásárra, vagy egy galliai legionarius zsebébe és lehet, hogy most valahol a föld mélyén fekszik, vagy egy múzeum vitrinjében. Egyébbként ez olyan, mintha Atlantiszt keresnéd. Feltételezés az egész és hit kérdése.
Egyébként az alábbi egyházi honlapon:
ezüst sékel szerepel, nem dínár! És valamelyik filmben, vagy festményen is sékelt láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!