Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Van-e a világon olyan ezüst...

Van-e a világon olyan ezüst sékel, amiről tudni lehet, hogy Júdás kapta?

Figyelt kérdés
Hány ezüst sékel van körülbelül a világon numizmatikusoknál? Magyarországon lehet kapni valahol? Mennyi az ára?
2010. dec. 5. 18:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nincs, mert dénárban kapta a fizetését.
2010. dec. 5. 20:01
 2/13 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy 30 ezüst sékel, de ha dénár, akkor arra vonatkozik a kérdésem.
2010. dec. 5. 20:05
 3/13 A kérdező kommentje:
Melyik császár dénárját kapta?
2010. dec. 5. 20:09
 4/13 anonim ***** válasza:

Hogyne!

Én legalább 1500 darabról tudok, különböző helyeken, amelyek mind bizonyítottan Júdás vérdíjából származnak.

2010. dec. 5. 21:15
 5/13 A kérdező kommentje:
A kérdésem az, hogy potenciálisan hány létezik? És hogy van-e olyan, amiről gyanítani lehet valami alapján. Ha igen, akkor miből?
2010. dec. 5. 21:37
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha feltételezzük, hogy Jézus a saját születése szerint :s 33-ban halt meg, akkor Tiberius császár dénárjáról van szó.

Ám abból a vérdíjból annyi létezhet a világon, mint a Szent Kereszt darabjaiból (ha érted a célzást). Szóval ha meg akarsz szerezni egy ilyen pénzt, akkor szerintem gondold végig, hogy mi történhetett vele. Amikor megtalálták Júdást (ezt is csak feltételezzük, ne feledd!), akkor valószínűleg elvették tőle a pénzt. Merthát hiába az eredet, a pénz az mindig csak pénz marad; és ki tudja, hogy az a pénz aztán hova került. Egy Caesaraugustai piacra, egy Cyrenei rabszolgavásárra, vagy egy galliai legionarius zsebébe és lehet, hogy most valahol a föld mélyén fekszik, vagy egy múzeum vitrinjében. Egyébbként ez olyan, mintha Atlantiszt keresnéd. Feltételezés az egész és hit kérdése.

2010. dec. 5. 21:51
 7/13 A kérdező kommentje:

Egyébként az alábbi egyházi honlapon:

[link]

ezüst sékel szerepel, nem dínár! És valamelyik filmben, vagy festményen is sékelt láttam.

2010. dec. 5. 21:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, tényleg shequel. Nem vagyok oda a kereszténységért, de ez az oldal meggyőző, mármint történelmi szempontból érdekes. Ám ez nem változtat azon, hogy mindez csupán feltételezés és ha nem az, akkor sincs sok esély arra, hogy ilyen pénz fennmaradt volna. Amúgy ha mégis, én az elsők között lennék, aki a nyomába eredne, de amíg ez így van, addig marad Atlantisz :)
2010. dec. 5. 22:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi lesz a következő? Az a bot amivel Káin agyonverte Ábelt?
2010. dec. 5. 23:13
 10/13 anonim ***** válasza:
Pontosabban kő. Már közel vagyok hozzá :)
2010. dec. 5. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!