Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyek a legjobb filozófia...

Melyek a legjobb filozófia oldalak?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok és fontos lenne rátalálnom a legpontosabb, legtömörebb, de mégis érthető, filozófiás oldalakra...

Mivel nem értek hozzá ezért nem tudom megállapítani mi az igazán jó ebben a témában...

előre is köszönöm!

2010. nov. 16. 17:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

A legjobb:

[link]

Ez se rossz:

[link]

Emellett némelyik szócikk színvonalas a német wikipédiából. Az angolban is vannak jók, de egyoldalúak.

Semmilyen körülmények között ne olvass magyar wikit a filozófiáról, meg általában magyar oldalakat.

De ha pontosabban meg tudod mondani, mi kell, akkor tudok ajánlani oldalakat.

2010. nov. 17. 04:04
 2/17 BlackSword ***** válasza:

Hát tényleg értelmesebb olyan oldalon tanulni, ahol olyan nyelven írnak, aminek a logikáját nem is érti... A filozófiához nem elég azt a nyelvet ismerni, amin olvasod, mert érteni kell a nyelv logikáját is, és az adott kor nyelvi árnyalatait is...

Szóval nyugodtan olvass magyar oldalakat... Vagy azokat a könyveket, amelyeket a tanár megadott... Jobb nem szembe menni a tanárral, mert ha még igazad lenne, akkor sem lesz... De elég lesz a jegyzeteid, meg hogy bejársz előadásokra...

2010. nov. 18. 10:32
 3/17 anonim ***** válasza:

10:32

"A filozófiához nem elég azt a nyelvet ismerni, amin olvasod, mert érteni kell a nyelv logikáját is, és az adott kor nyelvi árnyalatait is..."

Erősen látszik, hogy sem a filozófiához, sem a nyelvekhez nem értesz, csak "hallottál róluk valamit".

2010. nov. 18. 12:19
 4/17 BlackSword ***** válasza:
Bocs, de az előző félévben zártam le egész jó eredménnyel a filozófiát egytemen... Tényleg bocsi, de tanultam...
2010. nov. 19. 09:20
 5/17 anonim ***** válasza:

tegnap 09:20

Tanultál, csak feleslegesen.

2010. nov. 20. 04:57
 6/17 BlackSword ***** válasza:

ma 04:57!

Figyelj, okosabb maradtál volna, ha csöndben maradtál volna... Biztos felesleges volt,mert olyan jól sikerült, hogy megajánlott jegyet kaptam, és nem kellett belőle bemennem vizsgázni... Biztos azrt, mert olyan rosszul sikerült...

Szóval inkább ne kötözködj, mert ezzel is csak magadat minősíted...

2010. nov. 20. 10:56
 7/17 anonim ***** válasza:

tegnap 10:56

Szóval egy féléves közismereti kurzust végeztél. Úgy már OK, ha nem értesz hozzá, én az első kommented alapján azt hittem, a filozófia szakot végezted el.

2010. nov. 21. 07:56
 8/17 BlackSword ***** válasza:
Tényleg nem filozófia szakos vagyok, hanem építész, de rengeteget hallgattam filozófiát, mert édesanyám meg könyvtárszakon végzett, és sokszor szoktünk erről beszélgetni... Nem azt mondtam, hogy azok az oldalak nem jók, csak azt, hogy jobb magyarul olvasni olyan szöveget, amiben minden szónak és kifejezésnek jelentősége van... És Heller Ágnes is van olyan j, mint a kortárs angol filozófusok... Hogy a németekről már ne is beszéljünk... Semmivel sem lesz valami jobb azért, mert angolul van írva, csak angol lesz, de jobb nem... Van a magyar nyelv is olyan jó, mint az angol, hanem még jobb is, mivel nyelvi világa és kifejezési sokkal változatosabbak...
2010. nov. 21. 08:06
 9/17 anonim ***** válasza:

08:06

"És Heller Ágnes is van olyan j, mint a kortárs angol filozófusok..."

Heller, ha egyáltalán filozófusnak tekinthető és nem csupán publicista, akkor igen gyenge filozófus, a fasorban sincs.

"Semmivel sem lesz valami jobb azért, mert angolul van írva"

Nem is azért jó a Stanford-enciklopédia és az IEP, mert angolul van, hanem azért jók, mert jók. A magyar wiki sem azért van tele hülyeségekkel, mert magyar, hanem mert félrefordításokból és laikusok által összehordott, ideologikus zöldségekkel van tele.

Lehet, hogy van a Stanford-egyetem jegyzeténél is jobb, mondjuk kínai vagy japán oldal, csak ezeken a nyelveken nem olvasok, meg valószínűleg a kérdező sem, így azt fölösleges ajánlani.

"Van a magyar nyelv is olyan jó, mint az angol, hanem még jobb is"

Minden nyelv egyforma jó. Csakhogy egy 10 millió lakosú közepesen fejlett ország, amelynek egy egyeteme van benn a világ 500 legjobbjában, nem fog olyan oktatási segédleteket termelni, mint egy 400 millió lakosú szuperhatalom, amelynek legalább 100 egyeteme van benne a globális top500-ban. Tetszik, nem tetszik, ez így van.

"mivel nyelvi világa és kifejezési sokkal változatosabbak..."

Abszolúte nincs így.

2010. nov. 21. 20:12
 10/17 BlackSword ***** válasza:

Figyelj! És most talán hasra kellene esni a szuperhatalmak előtt... Egyébként akkor miért van az, hogy még az USA (mert gondolom arra gondoltál) Magyarországról inportálja a tudósait... Egyik ismerősöm (távoli ismerősöm) férje is kint volt főállású kutató az USA-ban... A magyar szakembereket pedig mindig is keresték... Lásd Teller Ede, és a többiek...

Legyél csak nyugodtan büszke arra, hogy magyar vagy és ne azt nézd, hogy jajj az USA!!! Henry Ford műhelyébben egy magyar gépészmérnök alkotta meg a gyártósort, Magyar találmány a volframmszálas izzó, a XX. század legjobb gőzmozdonya is magyar, vagy éppen a Monarhia mintájára és struktúrájára épül az ENSZ, de sorolhatnánk a számítógépet, a telefonközpontot, a genetikai kutatásokat, az űrprogram egy két tartozékát...

Akkor mégis miről beszélsz???

2010. nov. 22. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!