Bulcsando kérdése:

Honnan jön az információ?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy ha egész világ leírható mester-tanítvány kapcsolatból honnan jönnek az újabb információk? Mivel elvileg mikor a jövőt kutatjuk és az űrbe tekintünk akkor valójában őseinket kutatjuk vagy is a múltat és talán őseink tanítanak minket tanulva hibáikból és ezáltal nekünk lesz egy kezdetlegesebb de jobb mélyebb tudásunk, viszont nem értem hogy amikor a tanítvány túlszárnyalja a mesterét honnan szerzi az újabb információkat? Kicsit nekem olyan ez mint egy uroborosz saját farkába harapó kígyó most.

tegnapelőtt 20:47
 1/6 Mojjo ***** válasza:
67%
tegnapelőtt 21:14
 2/6 Phoney ***** válasza:
0%
Igazából nagyon jó kérdés; a Homo sapiens új pszichokulturális mintái krízisekben termelődnek. Amikor tényleg nincs honnan mintákat szerezni egy élet-halál problémához, akkor az egészséges ember (főleg 30 fölött) pszichológiai krízisbe esik, és addig kattog az agya, amíg új mintákat nem állít elő. Lehet, hogy nem mindenki alkalmas erre, intuitív munka, talán ez is egy szerep, amit csak bizonyos emberek látnak el, mielőtt 1-1 minta elterjedne.
tegnapelőtt 22:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Közbe gondolkoztam és rájöttem hogy az anyagból jönnek az újabb információk mert az végtelen. És talán ezért is van hogy nem lehet csak emberekkel foglalkozni.
tegnapelőtt 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:
74%

Mindenekelőtt: nem jön információ sehonnan. Adat jön. Adat, amit érzékelsz, megtapasztalsz. Az meg azért jön, mert környezeted van.

Amikor az adat az agyadba jut, az értelmezi. Amikor ez megtörténik, akkor van információ. És ha ugyanezt az adatot fél év múlva kapod meg, más lesz az információ. És nekem is más. És nincs két egyforma. Hasonló van, de egyforma nincs.

Nem árt tudni, mi az információ.

tegnapelőtt 22:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Az új dolgokat teremtő információ bizonyos termodinamikai folyamatokból jön, mely az anyagot úgy szervezi, hogy minél komplexebb formákon keresztül (vagy minél körülményesebben) áramoljon a hő a magasabb hőmérsékleti szintről az alacsonyabb szint felé.

Ez egy kozmológiai törvényszerűség, mely a földi életet és később a technikai civilizációt is létrehozta!

A következő szint a "mesterséges" szuper-intelligencia megjelenése és expandálása lesz, mely már a Kardasev skála 1. szintjén is túlléphet. (Jelenleg kb. 0,7-nél tartunk, de ez a skála erősen logaritmikus.)

tegnap 07:02
 6/6 anonim ***** válasza:
A tudományos módszer a fejlődéshez szükséges információ megszerzéséről szól, míg a vallási dogmatizmus célja, hogy a széles néptömegek intelligenciáját paralizálva elzárja a társadalmat a fejlődéstől.
tegnap 07:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!