Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az államvédelmi hatóság...

Az államvédelmi hatóság dolgozói mennyi pénzt kaptak a munkájukért?

Figyelt kérdés
Jól kerestek?
tegnap 20:20
 1/6 anonim ***** válasza:
7%
Te, mikor jöttél ki a pincédből? Az ÁVH megszűnt..., egy ideje már.
tegnap 20:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Tudom. Ezért fogalmaztam múlt időben.
tegnap 20:43
 3/6 anonim válasza:
Szerintem a pénz nem volt sok. Cserébe kaptak lakást, üdülési lehetőséget stb na meg lehetett a zavarosban halászni.
tegnap 22:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Meg a lakáson/kaján kívűl az volt a 'fizetésük' hogy élhettek nyugodtan úgy hogy értük/családjukért nem fog eljönni éjszaka a nagy fekete autó.
tegnap 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Én arra tudnék tippelni,hogy katona tiszti fizetésük lehetett.

Meg hát csurrant,cseppent.

Kapcsolati tőke amit 1990-töl már kőkeményen kamatoztatni tudtak

tegnap 22:45
 6/6 EagleHUN ***** válasza:

3,4,5 már jól leírta.

Még a 4. -es választ egészíteném ki annyival hogy sok AVH -s nak volt olyan múltja ami nem volt feddhetetlen és amiért zsarolhatóak voltak, például nyilasok voltak. Tehát a mentességükért cserébe abszolút lojalitást adtak. Értem ezt úgy ha agyon kellett verni valakit, nem kérdeztek vissza miért.

Pont nemrég néztem egy esetet ( A Gerstmár-gyilkosság https://www.youtube.com/watch?v=7Ey7UsJtIOM&ab_channel=Csaba.. )

amiben az illetőt agyonverők egy része ismerte is az áldozatot. Sőt az egyik gyerekkori játszópajtása volt.

És itt most bele lehet borzongani, meg bele gondolni. Mi kell ahhoz hogy valaki feltételek és kérdések nélkül agyonverje gyerekkori pajtását? Vagy legalábbis részt vegyen a dologban. Hát nem a pénz motivációja az biztos.

tegnap 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!