Miért van az, hogy az Aspergereseknek annyi jó tulajdonságuk van a neurotipikusokkal szemben mégis betegségként tartják számon ezt a típust a neurotipikus kutatók?
Ott van az őszinteség, vagy a korrumpálhatatlanság, ezek mind nagyon jó tulajdonságok amelyeket át kellene ültetni a társadalom egészére mint etalon.
Vagy a követeléssel szembeni ellenszegülés (nem makacsság, hanem simán a magas státuszú emberek nem tudják olyan könnyen befolyásolni őket, nem fekszenek le nekik).
De ott a magas IQ is.
Komolyan nem értem miért van betegségként nyilvántartva amikor egy jobb világot hozna el ha mindenki olyan lenne mint ők.

Neurotipikus ember tud különbséget tenni őszinteség tekintetében, a teljes őszinteség és a modortalanul őszinteség között. Az aspergeres/autista nem tud. Ő beletolja pacekba akkor is, ha azt a másik fél igazából nem érdemelné, értsd: megbántja.
Az ellenszegülés is hasonló. A saját maga kárára is ellenszegül, pl. nem veszi fel a kabátot, pedig anélkül megfázik, vagy ellenszegül a munkáltatójának, ezért kirúgják. Ez miért jó? Szép dolog az öntudatosság, de önmagában kevés.

2
“ Neurotipikus ember tud különbséget tenni őszinteség tekintetében, a teljes őszinteség és a modortalanul őszinteség között. Az aspergeres/autista nem tud. Ő beletolja pacekba akkor is, ha azt a másik fél igazából nem érdemelné, értsd: megbántja.”
Ez tanulható bárkinek. A neurotipikus is tanulta. A lényeg, hogy az Aspergeres kizárt, hogy egy hazudozó mocskos csalóvá váljon ami jó a társadalomnak. Ha mindenki ilyen lenne mindenkinek jobb lenne.
“ Az ellenszegülés is hasonló. A saját maga kárára is ellenszegül, pl. nem veszi fel a kabátot, pedig anélkül megfázik, vagy ellenszegül a munkáltatójának, ezért kirúgják. Ez miért jó?”
Azért mert hamar határt tud húzni, hogy meddig használják ki. Mivel általában méltányos is, ezért tudja, hogy el kell végeznie a feladatát, de ha túl sokat akarnak rásózni, azt elhárítja. Tudja mennyi az annyi, mennyi a méltányos munkamennyiség ami mellett nem terhelődik túl és ez elősegíti a munkahelyen belüli egyenlő munkamegosztast, hogy ne legyenek vízhordók és kedvezményezettek. Összességében ez is jobb világhoz vezetne el, egészségesebb munkahelyi légkörhöz.
3
Szerintem tudod miről beszélek.

"Te miről beszélsz, kérdező? Tíz éve nincs benne a DSM-ben ez a kifejezés."
"Szerintem tudod miről beszélek."
Tehát nem tudod a saját szavaiddal pontosan és szabatosan elmondani, hogy miről beszélsz?

7
Ha felsoroltam volna az összeset az min változtatna? Példából bőven elég, hogy érteni lehessen a kérdést.
6
Miről beszélsz most?
7
Mi a véleményed a korrumpálhatatlanságról mint tulajdonságról? Mennyire tartod kívánatosnak úgy általában, hogy a társadalom kizárólag ilyen tulajdonságú személyekből álljon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!