Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A politikusokat tanítják a...

A politikusokat tanítják a szónoklatra, vagy maguktól tudnak jól szónokolni?

Figyelt kérdés

Nemrég néztem a YouTube-on a Beköltözni Hajdu Péterhez műsort a YouTube-on, ahol Lázár János volt a vendég. Játszottak egy játékot. Az volt a lényege, hogy miközben Lázár beszédet mond, Hajdu felmutat bizonyos szavakat, és ezeket bele kell szőni a szónoklatába.

Lázar profi módon megoldotta, nagyon ügyes volt!

De egyébként az ellenzéki politikusokról is ez a véleményem. Ha a Parlamentben valamelyikük beszédet mond, az mindig jó szónoklat.

Erre tanítják a politikusokat, vagy honnan tudnak ilyen jól szónokolni?

ma 13:15
 1/5 A kérdező kommentje:
2-szer írtam le a YouTube szót, elnézést a szóismétlésért.
ma 13:16
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
Vannak ilyen képzések, de a tanultabb példányoknál zsigerből is már megvan a szónoklat készsége.
ma 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Én ezzel nem értek egyet. Ha nézek már parlamenti közvetítést, akkor a felszólalások nagy része nem is szónoklat, hanem beszámoló. Ami szónoklat az meg tele van hazugságokkal és ferdítésekkel. Ha tényleg jó szónoklatot akarsz hallani, akkor ajánlom nézd meg Hitler vh-s beszédeit, plusz az amerikai elnök beszédét a holdraszállásról.
ma 14:46
 4/5 tsirche ***** válasza:
86%
A politikusoknak általában jogász végzettségük van (mint az említett Lázárnak is), ők tanultak retorikát (szónoklattan).
ma 16:10
 5/5 MDaniel98 ***** válasza:
Van akit tanítanak, de azzal én sem értek egyet, hogy a legtöbb politikus olyan jó szónok lenne, csak azokat akik azok, és elég gyors észjárásúak könnyebb előtérbe tolni és eleve nagyobb valószínűséggel tudják magukat beledumálni magas politikai pozíciókba.
ma 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!