Mit tudtok erről? Küldenétek róla linket?
A franciák a saját gyarmataikra mentek és 13 alapítóállamban spanyolok sem nagyon voltak.
Akkoriban nem tudom mi volt az arány, de ma a fehér amerikaiak között a legtöbb a német származású. Az "angolokat" még az "olaszok" is megelőzik.
sajnos linket nem találtam :(
história v rubicon folyóiratban olvastam erről egyszer
pennsylvániában volt ilyesmi szavazáskezdemény a törvényhozásban de egy szavazaton a beterjesztés múlt úgyhogy már a küszöbön elhasalt a gondolat
az általad említett változat egy városi legenda
Találtam egy egész jó angol cikket:
A történelemkönyvedben tuti, hogy benne volt/van/lesz..
Én 3 különböző töri könyvből készültem érettségire és mind3ban benne volt ez a csekély érdekesség.
De a google-be elég beírni azt, hogy "miért nem német a hivatalos nyelv az USÁ-ban..." Szerintem
A franciákat pedig kiűzték onnan a pics.-be elvesztették a pár éves háborút és elhagyták a gyarmataikat. Cserébe küldtek egy szép nagy néni szobrot fáklyával a kezébe..:)
Egyetlen helyen maradtak franciák az pedig Quebec vagy hogy írják azt a Kanadai részt ott... Olimpia is volt ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!