Véleményem szerint Magyarország Károly Róbert és Nagy Lajos idején élte a fénykorát. Mit gondoltok erről?
Egyetértesz? Nem?
Fejtsd ki a véleményed.
Egy ország élhet bármit is? Nem csak emberek tudják ezt tenni?
A magyar emberek akkor éltek legjobban?
Mindenki egyformán jól élt akkor?
Vagy csak a feudális urak éltek jól akkor?
...
Igen, és az Árpád korban. Több évszázadig tartott, és az ország nagyon gazdag volt. Sok arany és ezüstbányánk volt pl. Európa legjobb aranyát Körmöcön bányászták.
Azt nem nagyon hangoztatják, hogy a jobbágyoknak Magyarországon volt a legjobb helyzete a jó földek miatt, és a rengeteg hal miatt. (Folyók, tavak stb) Szent Erzsébet, aki királyi hercegnő volt, ezért nem jött haza, mert Türingiában nagy volt a nyomor, sokszor volt éhínség. Ezért jöttek szívesen Magyarországra szászok, svábok, stb. És ezért akarták annyian megtámadni Magyarországot, de nagyon sokáig sikertelenül...
Ráadásul az egyetlen ország volt, ami sem a pápának, sem a német-római császárnak, sem Bizáncnak nem volt a hűbérese. Ezért nem volt egyetem Magyarországon akkoriban, csak főiskola, mert egyetemet a középkorban csak a pápa alapíthatott...
Szóval a középkor volt Magyarország fénykora kb. a 800-as évektől Mátyás haláláig.
"A magyar emberek akkor éltek legjobban?"
Na ez jó kérdés.
De azt tudom, hogy Mátyás király korában a magyar emberek nem éltek jól, mert keményen megadóztatta a jobbágyokat...
Mátyást én már nem sorolom a fénykorhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!