Nyugati egyetemeken miért rendszeresen a szláv tanszék része a magyar szak, nem jöttek még rá ennyi idő alatt, hogy nem szlávok vagyunk?
Kedves kérdező!
Konkrétan mely egyetemeken van szláv tanszékre bedorolva a magyar nyelv?
Mert én csak finnugor tanszékre történt besorolással találkoztam.
UCLA: Department of Slavic, East European and Eurasian Languages and Cultures, tehát ez nem egy szláv tanszék, hanem szláv, kelet-európai és eurázsiai tanszék.
Berkeley: Habár a név valóban csak annyi, hogy "Department of Slavic Languages and Literatures", de a honlapon már választ is kapunk a valóságra: "Russian and other Slavic peoples and their immediate neighbors in East and Central Europe (Hungary and Romania)" Tehát ez sem egy szláv tanszék. Ez egy "orosz, szláv és azok szomszédai" tanszék.
HU: Department of Slavic and Hungarian Studies. Itt szerintem magyaráznom sem kell. Ez sem szláv tanszék, ahová besuvasztották a magyart is, mint ahogy ezt te előadod. Ez egy szláv ÉS magyar tanszék. Te azt kérdezed, hogy miért a szláv tanszék része a magyar, de ennyi erővel én meg visszakérdezhetnék, hogy miért a magyar tanszék része a szláv?
Nálad valami komoly mentális baj van.
Ilyen jellegű témákkal amúgy szerintem majd foglalkozz akkor, ha számodra ez releváns témává válik, mert valahogy kétlem, hogy bármilyen befolyása van ennek a te életedre, mikor még Berkeley nevét is képtelen vagy leírni helyesen.
Nem mosnak össze senkit senkivel. Ha pedig egy egyetem tanszéke után érdeklődsz, bele fogod magad "ásni" annak leírásába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!