Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan lehet megtalálni egy...

Hogyan lehet megtalálni egy tömegsírt?

Figyelt kérdés

Erre létezik valamilyen bevett általános módszer, vagy hogyan szokták a tömegsírokat feltárni? Legtöbbször véletlenül bukkannak ilyesmire?

Néhány történetet hallottam egy közelemben lévő második világháborús tömegsírról még a régi öregektől, akik már meghaltak. Jelzése nincs, viszont én szeretném megtalálni, hátha olyanokról is kiderülne, hogy hol nyugszanak, akikről semmit sem tud az utókor. Így viszont mintha tűt keresnék a szénakazalban. Az efféle sírokat feljegyezték valamiféle katonai dokumentumba?

Egyáltalán szokás az ilyen helyeket "háborgatni"?

tegnap 19:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Dokumentumokból, katonai iratokból, visszaemlékezésekből, tanúvallomásokból, geológiai mérésekből, légi felvételek a tájváltozásokról, stb.
tegnap 19:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez a honvédelmi kutatások hatásköre. Nézz körül, biztos van egyesület, kutatócsoport, akik ezekkel foglalkoznak.
tegnap 19:08
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor ez jóval nehezebb és költségesebb feladat mint gondoltam.
tegnap 19:08
 4/8 UlfOrmson ***** válasza:
100%
A Hadtörténeti Múzeum foglalkozik a II. világháborús hadisírok és esetleges tömegsírok kutatásával és esetenként feltárásával
tegnap 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Te magad nem kutathatsz, nem láthatsz hozzá feltárni.

Csak tudományos, képzett kutatócsoportok Kapnak kutatási és feltárási engedélyeket, tudományosan megslapozott feltételezések/bizonyítékok alapján.

Nem lehet csaúgy turkálni, összezavarni, megsérteni a kutatási területet.

Ez egy komoly tudományos szakma, amihez interdiszciplináris tudományos ismeretek kellenek.

tegnap 19:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Megpróbálom akkor felvenni a kapcsolatot első körben olyan személyekkel, akik hadisírgondozással foglalkoznak. Ők biztosan el tudják dönteni, hogy mi az amivel érdemes foglalkozni ilyen kevés információ alapján.
tegnap 19:16
 7/8 anonim ***** válasza:

"Ez egy komoly tudományos szakma, amihez interdiszciplináris tudományos ismeretek kellenek."

Meg komoly kapcsolatok komoly emberekhez. A régészettudomány is elment abba az irányba, hogy kizárólag azt kutatják, ami valami nagy ember fejéből pattant ki.

tegnap 21:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Nekem is van muzeológus ismerősöm és ott fémkeresőzik, ahol akar. Szerintem ennek nem így kellene működni.

tegnap 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!