Hogyan lehet megtalálni egy tömegsírt?
Erre létezik valamilyen bevett általános módszer, vagy hogyan szokták a tömegsírokat feltárni? Legtöbbször véletlenül bukkannak ilyesmire?
Néhány történetet hallottam egy közelemben lévő második világháborús tömegsírról még a régi öregektől, akik már meghaltak. Jelzése nincs, viszont én szeretném megtalálni, hátha olyanokról is kiderülne, hogy hol nyugszanak, akikről semmit sem tud az utókor. Így viszont mintha tűt keresnék a szénakazalban. Az efféle sírokat feljegyezték valamiféle katonai dokumentumba?
Egyáltalán szokás az ilyen helyeket "háborgatni"?
Te magad nem kutathatsz, nem láthatsz hozzá feltárni.
Csak tudományos, képzett kutatócsoportok Kapnak kutatási és feltárási engedélyeket, tudományosan megslapozott feltételezések/bizonyítékok alapján.
Nem lehet csaúgy turkálni, összezavarni, megsérteni a kutatási területet.
Ez egy komoly tudományos szakma, amihez interdiszciplináris tudományos ismeretek kellenek.
"Ez egy komoly tudományos szakma, amihez interdiszciplináris tudományos ismeretek kellenek."
Meg komoly kapcsolatok komoly emberekhez. A régészettudomány is elment abba az irányba, hogy kizárólag azt kutatják, ami valami nagy ember fejéből pattant ki.
Előző vagyok.
Nekem is van muzeológus ismerősöm és ott fémkeresőzik, ahol akar. Szerintem ennek nem így kellene működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!