Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért hív McGalagony minden...

Miért hív McGalagony minden diákot a vezetéknevén, annak ellenére, hogy a kollégáit keresztnéven szólítja?

Figyelt kérdés

okt. 19. 22:31
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Mégis az igazán közvetlen tanárok mind Harrynek szólították. Dumbledore, Lupin, még Lochart is.
okt. 24. 00:05
 12/25 anonim ***** válasza:
68%
Velük közelebbi kapcsolatban volt, Lockhart meg jópofizni akart vele. Nem kell ezt túlgondolni.
okt. 24. 00:09
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

Erdélyben nőttem fel, volt néhány tanárom, aki xy kisasszonynak szólított.

Az egyetemi tanárom és az apja is magázott.

Nem minden országban divat az,hogy nemtől, kortól függetlenül mindenkit letegezünk. Szerintem ez az undorító.

nov. 13. 10:32
 14/25 A kérdező kommentje:
Valakit Kovács Kisasszonynak/Kovács Úrnak szólítani az udvariasság és egyenlősé félként kezelésnek a jele. Ezzel szemben Kovács megszólítás rendkívül bunkó és lekezelő. A szüleimet a kommunizmus idején szólították így a tanárok, akkor ugyanis ez volt az elvárás.
nov. 13. 13:21
 15/25 anonim ***** válasza:
65%

"Ezzel szemben Kovács megszólítás rendkívül bunkó és lekezelő."

Értsd már meg! Magyarul, Magyarországon: IGEN, igazad van. Angolban, Angliában, tanár-diák viszonyban: totál megszokott, normális.

Olyan nehéz megérteni, hogy néhány dolog egészen egyszerűen máshogy van a különböző kultúrájú országokban?

nov. 13. 19:54
 16/25 anonim ***** válasza:

13

Én is Erdélyben nőttem fel, nekem is volt pár tanárom, aki magázott minket, de mi kifejezetten utáltuk.

nov. 13. 21:30
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

Nabzdmeg, micsoda fogadtatás:DDD

Mi van, most épp miért utáltok?

Gondolom nem azért kaptam ilyan brutál lepontozást, mert magázni merészeltek egyes tanárok. Vagy az a baj, hogy beszélek magyarul..?

Vagy talán nem tetszik, hogy kimondtam, nem túl elegáns dolog mindenkit azonnal letegezni, ismeretleneket, időseket is?

Vagy?

nov. 13. 23:28
 18/25 A kérdező kommentje:
#14 Már megbocsáss, de én az előző hozzaszólóra reagáltam, aki azt írta hogy őt Erdélyben szólították vezetéknéven a tanárok. Javíts ki kérlek ha rosszul tudom, de szerintem Erdélyt még nem csatolták Angliához.
nov. 14. 00:20
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

A négyszeres 0.0000000 értékelésről beszélek, nem a hozzáfűzött válaszodról. Annak semmi köze.

Hihetetlen, hogy még egy Harry Potter topik alatt is a magyar politika csillan meg..

És ha visszacsatolásról lenne szó, inkább Angliához csatlakoznék, mintsem Magyarországhoz. Azt leszámítva,hogy ugyan azt a nyelvet beszéljük, semmi közünk egymáshoz.

Kérdező, a tegezés arra is szolgál, hogy megmutassa, kivel mennyire közeli viszonyban vagy. És általában azonos korúak szoktak inkább tegeződni, közös megegyezés alapján. Csakhát ennek alapja a kölcsönös tisztelet, amiről az országod többsége nem is hallott.

nov. 14. 10:04
 20/25 A kérdező kommentje:
Elírtam a számot, a #15-re reagáltam. Leírta századjára is, hogy igen, ez Magyarországon nem szokás, de Angliában igen. Erre válaszoltam, hogy felfogtam, de Erdélyről van szó, ami nem Anglia része. Ezt erős lenne politizálásnak nevezni. Ezekután te viszont teljesen feleslegesen megosztod velünk, hogy mennyire nincs közöd az erdélyi magyarokhoz. Köszönjük szépen! Az, hogy az én országonmként hivatkozol Magyarországra, azt szintén nem tudom hova tenni.
nov. 14. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!