Miért hív McGalagony minden diákot a vezetéknevén, annak ellenére, hogy a kollégáit keresztnéven szólítja?
Erdélyben nőttem fel, volt néhány tanárom, aki xy kisasszonynak szólított.
Az egyetemi tanárom és az apja is magázott.
Nem minden országban divat az,hogy nemtől, kortól függetlenül mindenkit letegezünk. Szerintem ez az undorító.
"Ezzel szemben Kovács megszólítás rendkívül bunkó és lekezelő."
Értsd már meg! Magyarul, Magyarországon: IGEN, igazad van. Angolban, Angliában, tanár-diák viszonyban: totál megszokott, normális.
Olyan nehéz megérteni, hogy néhány dolog egészen egyszerűen máshogy van a különböző kultúrájú országokban?
13
Én is Erdélyben nőttem fel, nekem is volt pár tanárom, aki magázott minket, de mi kifejezetten utáltuk.
Nabzdmeg, micsoda fogadtatás:DDD
Mi van, most épp miért utáltok?
Gondolom nem azért kaptam ilyan brutál lepontozást, mert magázni merészeltek egyes tanárok. Vagy az a baj, hogy beszélek magyarul..?
Vagy talán nem tetszik, hogy kimondtam, nem túl elegáns dolog mindenkit azonnal letegezni, ismeretleneket, időseket is?
Vagy?
A négyszeres 0.0000000 értékelésről beszélek, nem a hozzáfűzött válaszodról. Annak semmi köze.
Hihetetlen, hogy még egy Harry Potter topik alatt is a magyar politika csillan meg..
És ha visszacsatolásról lenne szó, inkább Angliához csatlakoznék, mintsem Magyarországhoz. Azt leszámítva,hogy ugyan azt a nyelvet beszéljük, semmi közünk egymáshoz.
Kérdező, a tegezés arra is szolgál, hogy megmutassa, kivel mennyire közeli viszonyban vagy. És általában azonos korúak szoktak inkább tegeződni, közös megegyezés alapján. Csakhát ennek alapja a kölcsönös tisztelet, amiről az országod többsége nem is hallott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!