Hány ember született eddig a Földön?
Hogy eddig mennyi volt a megszületett ember azt szinte lehetetlen kiszámolni,mert nagyon nagy a a hiba szórás, az 1900 évek előtt meg még pontatlanabb volt a népszámlálás,illetve az adatok bizonytalanok.
Itt egy kis érdekesség :
Én viszont valamelyik műsorban azt a hihetetlen tényt hallottam, hogy jelenleg több ember él a Földön, mint a régebbi időkben együttvéve.
És ebben lehet is valami, mert a középkorban pár százmillió volt a világ népessége, a történelem előtti korokban pedig néhány millió, még korábban meg pár tízezer.
Most pedig 6-7 milliárd ember él.
"Én viszont valamelyik műsorban azt a hihetetlen tényt hallottam, hogy jelenleg több ember él a Földön, mint a régebbi időkben együttvéve."
Számoljunk egy kicsit.
Időszámításunk kezdetén becslések szerint jóval több mint 200 millióan éltek a Földön... Akkoriban igen kevesen érték meg az 50 évet, úgyhogy számoljunk azzal, hogy 50 év alatt nagyjából kicserélődött a lakosság... azzal számolva, hogy 1500 évig 200 millió volt a népesség (ami nem igaz, mert az elején inkább 250-270 millió, a végén meg bőven 500 millió), akkor is ez 1500 év alatt 5 milliárd ember.
És akkor az emberi történelem egy igen picike töredékét vettük csak és ott is jóval-jóval kevesebb emberrel számoltunk.
Szóval igen erősen csodálkoznék ha ez az adat igaz lenne, de persze tévedhetek, nem vagyok szakember. :)
108 milliárd ember élt a Földön.
Bővebben olvashatsz itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!