Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hány ember született eddig a...

Hány ember született eddig a Földön?

Figyelt kérdés
Ki lehet ezt valahogy számolni?
2010. nov. 4. 09:26
 1/8 anonim ***** válasza:
6745674567567457
2010. nov. 4. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Hogy eddig mennyi volt a megszületett ember azt szinte lehetetlen kiszámolni,mert nagyon nagy a a hiba szórás, az 1900 évek előtt meg még pontatlanabb volt a népszámlálás,illetve az adatok bizonytalanok.

Itt egy kis érdekesség :

[link]

2010. nov. 4. 09:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen egyszerű az egész. Add össze a Földön eddig meghalt emberek számát a Föld jelenlegi lakosságának számával.
2010. nov. 4. 09:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Becslések létezhetnek csupán. Valahol annakidején 80milliárd nagyságrendet olvastam ...
2010. nov. 4. 10:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Én viszont valamelyik műsorban azt a hihetetlen tényt hallottam, hogy jelenleg több ember él a Földön, mint a régebbi időkben együttvéve.

És ebben lehet is valami, mert a középkorban pár százmillió volt a világ népessége, a történelem előtti korokban pedig néhány millió, még korábban meg pár tízezer.

Most pedig 6-7 milliárd ember él.

2010. nov. 4. 15:25
 6/8 anonim ***** válasza:
2 éve olvastam az sg.hu-n, hogy addig durván 106(százhat) milliárd ember élt
2010. nov. 4. 16:16
 7/8 anonim ***** válasza:

"Én viszont valamelyik műsorban azt a hihetetlen tényt hallottam, hogy jelenleg több ember él a Földön, mint a régebbi időkben együttvéve."

Számoljunk egy kicsit.

Időszámításunk kezdetén becslések szerint jóval több mint 200 millióan éltek a Földön... Akkoriban igen kevesen érték meg az 50 évet, úgyhogy számoljunk azzal, hogy 50 év alatt nagyjából kicserélődött a lakosság... azzal számolva, hogy 1500 évig 200 millió volt a népesség (ami nem igaz, mert az elején inkább 250-270 millió, a végén meg bőven 500 millió), akkor is ez 1500 év alatt 5 milliárd ember.

És akkor az emberi történelem egy igen picike töredékét vettük csak és ott is jóval-jóval kevesebb emberrel számoltunk.

Szóval igen erősen csodálkoznék ha ez az adat igaz lenne, de persze tévedhetek, nem vagyok szakember. :)

2010. nov. 5. 09:19
 8/8 anonim válasza:

108 milliárd ember élt a Földön.

Bővebben olvashatsz itt: [link]

2013. márc. 2. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!