Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Napjainkban mi a történelem...

Napjainkban mi a történelem definíciója?

Figyelt kérdés

Öreg vagyok. Anno ezt tanították: a forradalmak és ellenforradalmak története.

De pl. Samu mi ellen forrongott? Csak akkoriban nem illett kérdezni...

okt. 6. 14:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A történelem definíciója mindig azonos, de egyes önjelölt politikusok szeretik a saját szájuk íze szerint definiálgatni. Amit persze sokan elhisznek, pedig nem kéne.
okt. 6. 14:44
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Tudományos definíció:

A történelem = múltbéli események összessége.

okt. 6. 15:00
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

"Anno ezt tanították: a forradalmak és ellenforradalmak története."

Akkor nagyon hülye tanárod volt, aki ilyet mondott.

okt. 6. 15:12
 4/11 anonim ***** válasza:
56%
A történelem definíciója MINDIG is a múltbeli események sorozata volt, minden más csak ostobaság
okt. 6. 17:30
 5/11 A kérdező kommentje:
3. 1964 és 1972 között jártam általánosba, 76-ig középiskolába. Ez volt a hivatalos tananyagban.
okt. 6. 18:09
 6/11 anonim ***** válasza:
53%
EZ definitív NEM IGAZ, 1975-ben érettségiztem, ilyen NEM VOLT a tananyagban!
okt. 6. 18:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Hopsz. Pontosítok! A forradalmak és szabadságharcok története. Hülyeséget írtam s kérdésben. Régen volt.
okt. 6. 18:11
 8/11 anonim ***** válasza:
36%
Az is múltbéli esemény, hogy kihaltak a dinoszauroszok, de ez nem a történelem része. A #2-es "tudományos" definíciója igencsak sántít.
okt. 6. 18:12
 9/11 anonim ***** válasza:
69%

#8 (18:12) - sokféle történelem van, de ha "Társadalomtudományok és bölcsészet" kategóriában vagyunk, akkor természetesen az emberi kultúrával kapcsolatos társadalmi eseményeket értjük történelemként.

Persze szűkebb értelemben csak a politikai és gazdaságtörténelmet, de tágabb értelemben a tudományos és technikai fejlődést, művészettörténetet, stb. is!

okt. 6. 18:28
 10/11 anonim ***** válasza:
31%

Nem azért írom, hogy kötözködjek, de én a #2-es válasz alatt lévő definícióra reagáltam, ami így van megfogalmazva: "A történelem a múltbéli események összessége." Ez a mondat így nem helyes, tök mindegy, milyen kategóriában vagyunk.

A mondat, amit írtál ugyanis azt jelenti, hogy a történelem = múlt. Ha ez így lenne, akkor minden, ami a múltban volt, a történelem részét képezné, erre írtam azt, hogy ez nem így van. Mert az nem a történelem része, hogy kihaltak a dinoszauruszok, de az sem, hogy tegnap kihullott három hajszálam. Hiába ezek múltbéli események.

Egyébként lehet lepontozni nyugodtan, ebből számomra csak annyi derül ki, hogy nem igazán érted, amit írok. Másrészt pedig én sem értem, hogy leírsz kategorikusan "definíciókat", hogy szerinted mi a történelem, és ha hozzászólok, akkor lepontozol? Inkább ha nem tudod, mi a történelem, ne írd le kategorikusan, hogy szerinted mi a definíciója. A véleményedet leírhatod, de tedd hozzá, hogy "szerintem".

okt. 6. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!