Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogy kerültek római műemlékek...

Hogy kerültek római műemlékek és leletek a British Museumba?

Figyelt kérdés

okt. 4. 14:37
1 2
 11/16 Meton ***** válasza:
10-es, ez érdekes kérdés, de szerintem az igazi gyűjtögetők a brittek voltak. Sem a spanyolok, sem a többi európai népről nem igazán tudom, hogy gyűjtögettek volna műkincseket. A németek lehet, hogy gyűjtögettek, de szerintem ez már nincs meg.
okt. 11. 11:31
 12/16 A nagy Levin ***** válasza:

# 11 Meton, azért a spanyolok elég sok aranyszobrot, ilyesmit hazavittek Dél-Amerikából. Igaz, többnyire nem a műkincset, hanem az aranyat látták bennük.

A németek- igaz a gyarmataikról nem annyira- viszont a második világháború alatt rengeteg műkincset gyűjtöttek össze.

okt. 11. 15:35
 13/16 Meton ***** válasza:
Igen, ezeket értem, de hol vannak ezek a műkincsek? A spanyolok az armada fenntartására költötték a műkincsből befolyó pénzeket, amíg 1588-ban az armada elpusztult. De hova kerültek a műkincsek? Spanyolban nem tudok múzeumokról, illetve olyanokat sem tudok, akik a spanyolok által eltulajdonított műkincseket kiállítanák. A németekkel is hasonló a helyzet, elköltötték a pénzt, de nem tudom, hol vannak a műkincsek.
okt. 12. 17:00
 14/16 A nagy Levin ***** válasza:

#13 gondolom azért a spanyoloknál is akadnak a múzeumokban műkincsek, a többit meg eladták, beolvasztották, ékszereket vagy pénzérméket készítettek belőle.

A németek által ellopott műkincsek jó része megkerült, néhány magángyűjteményben lehet, vagy esetleg elásva, vagy egy lezárt bányában várja, hogy megtalálják.

okt. 12. 19:03
 15/16 Meton ***** válasza:
13, ez mind így van, de hol vannak ilyen múzeumok? Azon gondolkozok, hogy mi van nálunk a Nemzeti Múzeumban, de szerintem a vándor kiállításokat leszámítva külföldi műkincsek nem igazán vannak. Szentpéterváron van nagyobb múzeum, meg a párizsi Louvre-ban. Mondjuk egyikben sem jártam.
okt. 13. 09:16
 16/16 Meton ***** válasza:
Bocs 14 volt, de részletkérdés.
okt. 13. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!