Egyelőre minden a Bibliában leírt végidőket leíró forgatókönyv szerint alakul?
Nem.
A napi politikai események kiolvasása a Jel-ből hibás.
A Francia Forradalom után pl. a kortársak magát azt az eseményt látták megjövendölve benne.
A Jel-nek sokféle értelmezése van, és egyiket sem lehet egyértelműen bizonyítani.
Arról nem is beszélve, amit mondasz már egy értelmezés. Én pl. úgy látom, hogy a testi Izraelnek az Újszövetség már semmiféle szerepet nem ad, mivel elvetettek lettek, mint választott nép - ez a helyettesítési teológia, ha jól tudom. Így az Izrael próféciák ebben az értelmezésben a lelki Izraelre, vagyis a kereszténységre vonatkoznak (természetesen zsidó emberek is lehetnek a lelki Izrael tagjai, ha keresztényekké lesznek).
Egyébként meg, a Biblia nem jóskönyv, szóval aki jósolni próbál a Bibliából, az arra használja, amire nem való.
Loool #1 milyen magabiztosan barmoztad le a kérdezőt...
Egyenlőre = egyenlő részekre, egyenlővé
Egyelőre = jelenleg, még, eddig
Én nem nevezek mindenkit baromnak, akinek nem pontos a helyesírása, megesik, de jó lenne, ha te se tennéd, főleg utánanézés nélkül.
"A Jelenések könyvében "
Nem lehetne ezt a vallás kategóriában megvitatni?
A Bibliának nincs tudományos jelentősége, ez nem ide való kérdés!
Igazából van kiskapu is a tudományokhoz, ha vallástudományi szemszögből közelítjük meg a kérdést.
Az #5-ös kommentem talán így is felfogható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!