Van bármiféle bizonyíték a cigányság nem-gój eredetére?
Igen, alapvetően a genetikai illetve történelmi vizsgálatok szerint is indiai eredetűek, azaz gójok. Feltételezhetően nagyjából a X-XI. században kezdtek onnan nyugatabbra vándorolni.
Viszont kizárható-e annak a lehetősége, hogy még jóval a X. század előtt valamiféle zsidó törzs "eltévedt" vagy elvándorolt a Közel-Keletről Indiába? Hasonlóan mint ahogyan pl Jemenben is volt sok zsidó eredetű arab törzs, akik még nem sokkal a Római idők után vándoroltak Palesztinából arrafelé.
Szélsőjobbos mihazánkos vagyok, de még abból a régimódi 2015 előtti jobbikos sleppből. Ezért fontos tudnom, hogy a cigányok dzsentilek-e (gójok). Mivel én kizárólag dzsentilekkel szeretnék házasodni. A cigányokról meg alapvetően pozitív tapasztalataim vannak. Ezért alapvetően cigányokkal szeretnék családot alapítani.
Ma már a genetika is megmondja, hogy a cigányoknak közük nincs a zsidókhoz. Pl: az apai Y-kromksszóma Dns-eik is teljesen különbözőek. A cigányoknál a H, L, R1A különböző szubkládjai gyakoriak, ezzel is jól visszavezethető az indiai eredetük. Nyelvük is egy indo-árja alapú nyelv.
Ehhez képest a zsidók genetikailag közel-keletiek(az askenázik európai keveredéssel), eredeti nyelvük a héber egy sémi nyelv. Apai vonalak tekintetében leginkább a J, E és R1b szubkládok jellemzőek rájuk.
Köszönöm. Ez nagyon hasznos válasz, ment a zöld kéz 👍
Akkor ez jó hír. Tehát a cigányok, mivel (indo)árják ezért gójok. Innen kezdve nekem semmilyen problémám nincs velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!