Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az igaz, hogy a nordikusok...

Az igaz, hogy a nordikusok nem tartják tiszta fehér fajnak a dél-európai népeket?

Figyelt kérdés
Mivel nézetük szerint ők keveredtek az arábikusokkal?
szept. 13. 10:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ki állítja?
szept. 13. 11:43
 2/14 A kérdező kommentje:

1

Olvastam több helyen is ezt. Hallottál a Nordicizmus teoriáról? Az bizony a nordikusoktól származik, ők találták ki.

szept. 13. 12:26
 3/14 A kérdező kommentje:
szept. 13. 12:28
 4/14 TappancsMancs ***** válasza:
86%

A fehér bőrszínt okozó gének (SLC24A5, SLC45A2) nem Európában fejlődtek ki, hanem Ázsiában. Ez amúgy a kutatókat is meglepte, mert úgy gondolták, hogy Európában alakult ki a kevesebb napfény hatására. Amúgy nem európai eredetű gének. Így a kérdéskör amiről olvastál és kérdeztél lényegében tárgytalanná is válik.

És amúgy például a kínaiak intelligenciája elég jó világviszonylatban mérve és a bőrszín nem felsőbbrendűség azért - mivel a kérdés témaköre effélére utal.

szept. 13. 13:03
 5/14 anonim ***** válasza:
25%
Van ilyen igen, a dél-európaiak egy átmenetet jelentenek az északabbi és a délebbi mediterrán (arab, zsidó, stb.) emberek között.
szept. 13. 14:02
 6/14 anonim ***** válasza:
végül is igaz, de tegyük hozzá, hogy még az északi népek jelentős része sem annyira "nordikus".
szept. 13. 14:04
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Szerinted van egy általános "nordikus" nézet erről?

Egyik nordikus talán ezt gondolja, másik meg hogy ez egy rasszista baromság.

Ahány ember annyi vélemény

A mediterrán típus sokkal régebbi mint az arab etnikai csoport. Az eredetuk európában a neolitikus terjeszkedésre vezethető vissza

szept. 13. 14:39
 8/14 A kérdező kommentje:

7

Részben bevallom anekdotikus mivel éltem nordikus országban és megkaptam, hogy úgy nézek ki mint egy zsidó. Vagy ha hosszúra növelem a szakállam akkor Mohamednek is elmennék. Ilyent előtte sosem hallottam, meg sem fordult a fejemben , hogy nem fehér lennék :)

Most kicsit elbizonytalanodtam a saját fajomat illetően. :)

szept. 13. 14:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

"Most kicsit elbizonytalanodtam a saját fajomat illetően."

Tehát tartasz attól, hogy nem a Homo Sapiens Sapiens fajba tartozol?

szept. 13. 15:58
 10/14 A kérdező kommentje:

9

Rassz.

szept. 13. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!