A mai magyaroknak már semmi közük sincs a honfoglaló magyarokhoz?
Genetikailag és kulturálisan már nincs sok közünk a honfoglalókhoz, viszont a nyelvi örökségüket továbbvittük, ami nem kis teljesítmény. Az Árpád előtt kb. 150-200 évvel, a mai Bulgária területét elfoglaló török nyelvű bolgárok pár generáció alatt mind kulturálisan, mind genetikailag, mind nyelvileg asszimilálódtak a terület szláv népességébe.
Antropológiai szempontból a honfoglaló magyarság nem volt egységes, volta egy (jelenlegi ismereteink szerint) igen széles europid réteg és egy szűkebb mongoloid jellegű. Azt is figyelembe kell venni, hogy a 9. század végén nem egy légüres térbe érkeztek meg az őseink, hanem egy egy etnikailag színes területre, tehát a keveredés már ekkor megkezdődött. A tatár és és török háborúk miatt pedig nyugatról rengeteg telepest (középkori nevükön hospes) telepítettek be.
Mit szeretnél hallani?
Igen, vagy nem?
Még egy kérdés:
Az érdekel, hogy milyen tulajdonságaik közösek a régieknek és a maiaknak?
"Mit szeretnél hallani?
Igen, vagy nem?"
Én annak örülnék, ha minél több germán vér folyna bennem.
Itt még szeretnék egy zúrzavart tisztázni.
Nagyon elterjesztették azt az ötletet, hogy egy emberi lény tulajdonságai a test egy-egy sejtjében lévő DNS molekuláktól függenek.
Ha magad elé veszel egy darab papírt és megpróbálod lerajzolni ezt a dolgot, akkor LEHET, hogy rájössz, hogy ezzel bizony FÉLREVEZETNEK bennünket.
A félrevezet jelentése:
2. Eltérít a helyes iránytól; nem a célhoz vivő útra, hanem rossz irányba küld.
Vagyis nem a genetika a lényeg.
De mi a baj a magyar vérrel?
"Én annak örülnék, ha minél több germán vér folyna bennem."
Egészségedre. :D Én meg ha minél kevesebb. :D
örülnék, ha minél több germán vér folyn
----------
Örerném, ha dubb...
A magyar az germán, a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!