A legtöbb kkv tulajdonos nárcisztikus lehet akik nem szeretik ha megmondják nekik mit csináljanak?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam azon, hogy milyen személyiségtípusúnak kell lenni ahhoz, hogy valaki üzletet indítson.
2024. máj. 31. 11:39
1 2
 11/18 A nagy Levin ***** válasza:
100%
#9 én egyszerű alkalmazott vagyok, csak nyitott szemmel járok a világban. És ráadásul még besértődve sem vagyok. Igaz, nem tudok incelfejjel sem gondolkodni.
2024. máj. 31. 16:51
 12/18 A kérdező kommentje:

11

Mojjonak ment, csak közben töröltek egy hozzászólást..

2024. máj. 31. 17:53
 13/18 Mojjo ***** válasza:
100%
@12: Ez esetben megnyugtatlak, én sem vagyok kkv tulajdonos, sőt, semmiféle jogviszonyban nem vagyok semmilyen kkv-val. Viszont kettőnél több agysejtem van, így szerencsére kissé összetettebben látom a világot a faék egyszerűségű és ennek megfelelően teljesen téves elgondolásodnál.
2024. máj. 31. 17:58
 14/18 A kérdező kommentje:

13

Rendben, köszi.

Akkor most visszatérhetünk a kérdéshez a kis dühöngés után…

2024. máj. 31. 18:00
 15/18 anonim ***** válasza:
A kérdésre már válaszoltak: nem
2024. máj. 31. 18:23
 16/18 A kérdező kommentje:

15

Az 5-ös és a 8-as utalt arra pusztán, hogy nem.

A többi nem. Mojjo hozzászólásai csak kérdező támadás volt.

A többiek meg inkább egyetértettek mint nem.

2024. máj. 31. 19:30
 17/18 Psycho ***** válasza:
85%

Van itt két dolog, amit szerintem nagyon nem szabad összemosni. Az, hogy valaki nem szereti, hogy megmondják, mit csináljon (ergo önálló, autonóm típus), attól még nem lesz nárcisztikus.

Igen, igaz, biztosan vannak a kkv vezetők közt is narcisztikus emberek, akik a beosztottjaikat kizsákmányolják, de nem hinném, hogy ez a többség lenne. Tehát így, ilyen formában, hogy:

"A LEGTÖBB kkv tulajdonos nárcisztikus lehet (...)",

szerintem nem helytálló a felvetés.

Ergo az egyikből nem következik a kettő.

Másik oldalról: olyan típusú személyiség, aki önállótlan, bizonytalan, nehezen dönt, ergo az olyan közeget kedveli, ahol megmondják mi a feladat, van egy rakás keret, szabály, előírás (mert ez ad neki biztonságot/kapaszkodót), hát... nem biztos, hogy kkv vezetőként meg tudná állni a helyét.

Hogy milyen személyiségtípus kell ahhoz, hogy valaki üzletet indítson? Inkább úgy érdemes megfogalmazni a kérdést, hogy mely személyiségvonások megléte mellett fogja komfortosabban érezni magát a vezető, s lesz netántán még hatékony is?

Előnyös egy jó adag céltudatosság, magabiztosság, elkötelezettség, és kitartás. Bizonyos személyiségelméletek vonásszinten elkülönítik, ki milyen mértékben motivált külsőleg és belsőleg.

Vagyis: olyan típus valaki, aki inkább a külső elvárásoknak szeret megfelelni, ez motiválja, vagy olyan, aki magának akar megfelelni, s saját maga útját járja.

Utóbbi talán előnyösebb kkv vezető esetén.

Hirtelen ezek jutottak eszembe.

2024. máj. 31. 22:14
 18/18 A kérdező kommentje:

17

Jó válasz, köszi!

2024. jún. 1. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!