Szociológusok miért nem foglalkoznak az utcai prostituáltak helyzetének javításával?
Foglalkoznak, de:
- ha a prostik nem akarják?
- ha mindig van rá vevőkör így lesz utánpótlás, akik ebből akarnak megélni?
- ha a striciknek nagyobb hatalmuk van?
Egyébként a szociológusok inkább mint társadalmi problémával foglalkoznak a prostikkal, akik kimennek hozzájuk, azok az utcai szociális munkások.
De hiába találnak ki okosságokat hogy mit kellene tenni, ha hasonlóan a hajléktalanok problémájához maguk az érintettek sem akarnak nagyon változtatni, hiszen sokan mással nem tudnának pénzt keresni. Attól, hogy hivatalos piros lámpás negyedek legyenek nagyon messze járunk, a problémára talán még ez lenne a legjobb megoldás, prostik mindig is voltak és lesznek is, nem lehet őket eltüntetni.
Igen, tudom, hogy a szociológia az elmélet, a szoc. munka pedig a gyakrolat.
Csak engem baromira elkeserít a helyzetük, a kihasználtságuk... azzal meg ne jöjjön senki, hogy szabadakaratukból csinálják ezt...
Nyilván sokan vannak akiket kényszerítenek, akik csak a strici, a pénz miatt csinálják, őket kellene megmenteni valahogy.
Vannak, akik nem szívesen de mégis prostik, mert nincs más kilátásban. Nekik is segíteni kellene.
Viszont akiknek ez az életformájuk, pl. akik a neten hirdetnek saját lakásban valószínűleg nem akarják abbahagyni, mögöttük nem is mindig áll strici. Ismerek ilyet, rengeteget keres vele, megválogatja kit enged be, jobban él mint én a diplomámmal, pedig 8 általánosa sincs.
És ugye qrvának semmi iskolai végzettséggel el lehet menni, a kisebbségek között is szép számmal akadnak képviselők, nekik sem jut más pénzkereseti lehetőség, ha jutna is, lehet akkor sem azt választanák (akár a lány önszántából, akár az őt kiküldő), mert ez fizet a legjobban.
Tehát hiába kapálóznak sokan az ellen, hogy legalizálni kellene, a lányok szempontjából mégis az lenne a legjobb megoldás ha nem a stricik, hanem hivatalos cégek állnának mögöttük és normálisabb védelem mint most, az összes illegális tevékenységet pedig kiirtani/büntetni kellene. Persze a kiskapukat akik akarják mindig megtalálják, de a mostani helyzetnél valami biztos jobb lenne.
Ezért írtam az utcai lányokkal kapcsolatban. Neten hirdető, lakásban dolgozó hölgyekre nem vonatkozott a kérdés (jártam már ilyen hleyen tudom, hogy működik).
De az utcaiak közül nem hiszem, hogy van olyan akit nem kényszerítenek. Erőszakkal...
Az utcai lányoknak nagyon pesszimista becslések szerint maximum az 50%-át kényszeríti a stricije erőszakkal a strihelésre. Ergo a másik 50% önszántából áll kinn.
Nem minden strici olyan, mint az amerikai filmekbe, hogy félholtra veri és bedrogozza a lányokat.
Persze azt nem mondom, hogy ők az erkölcs és a jómodor mintapéldányai, de sok van közöttük, aki "jól elvan" a lányokkal, leveszi a pénzük felét - háromnegyedét (kitől mennyit), cserébe megvédi őket - főleg a többi stricitől, ellátja őket kajával, ruhával, sminkel, orvossal, fodrásszal, műkörmössel, viszi a seggüket kocsival. Tehát nem csak "leveszi" a pénzt aztán csináljon a lány amit akar. Sok pénzt visszaköltenek a lányokra, az igazán jókra még plasztikát is.
És igazából ezeket a lányokat meg lehet valamilyen szinten érteni.
Egy jó k*rva összestrihel egy nap akár 100.000-et is. Egy kamion stop alatt pl. pláne...
Dolgozik 15 napot egy hónapban, összejön átlagosan 1,5 milla. Abból 8-10 kilót lead a menedzsernek, 5 az övé. Ha kis szerencséje és esze van, akkor olyan stricije van, aki szállást, kaját, teljes ellátást, ruhát, stb ad neki. Tehát hiába vették le vastagon pénzel, legalább a felét visszaköltik rá.
4-5 év alatt egy jobb lány megkeres annyit, hogy mikor kiugrik (oké, ezt tényleg nem szeretik a managerek, de mindig meg tudnak fűzni egy visszajáró kuncsaftot, hogy vigye el őket. És ha ügyesen rakta el a pénzét pl. bankba akkor nyert ügye van. Megy külföldre és kész) akkor tud egy komplett új életet kezdeni - leginkább külföldön vagy az ország másik végében. De lesz egy szép háza, autója és spórolt pénze.
Ami problémás itthon, azok a cigány kurv*k és főleg a kátrányos helyzetű stricik. Azok jellemzően elveszik a lány iratait, az ÖSSZES befolyó pénzt. Mindent megad ugyan a lányoknak, de szánt szándékkal nincs "saját" pénze a lánynak, így lehetősége sem, hogy kiugorjon. Na az viszont szívás.
Azért megnézném mennyi pasiprosti állna kint ha egy nő nyelné be a nehezen megkeresett köcsög szexért kifizetett pénzt:S
Ez is milyen undorító, hogy egy nő mennyire ki van szolgáltatva. Én az ő helyükben parikaspayt tartanék strici helyett. És a lóvém is megmaradna.
Tudod te mennyi pasi prosti áll kinn az úton? Sétálj egyet este a Népligetben, meg fogsz lepődni.
De hozzájuk is férfi "vendégek" járnak.
Mondjuk ez olyan tipikus feminista duma. Mintha én azt mondanám, hogy mennyi mocsok számító lotyó van, akik elcsábítják a gazdag palit, feleségül vetetik magukat és 1 év után elválnak és viszik a fél vagyont. De már mikor megismerte tudta, hogy így lesz...
Stricik ellen paprikaspray nem hatásos. Egyszer fújja a képébe, lehet akkor elmenekül, de pár utcasarokkal odébb már egy foga nem marad.
Egy elég nagy hatalmú stricit ismerek, menekültek tőle a lányok, de az emberei még a határról is visszahozták őket, haltak is meg, persze még mindig szabadlábon futkosnak, nem tudták rájuk bizonyítani.
Elég tipikus errefelé a cigány családokon belüli qrvafuttatás, amikor az "apuka" futtatja a rokonságot. Tulajdonképpen ők önszántukból teszik, hiszen mi mást tudnának csinálni az életükkel? Nincs semmi lehetőségük.
mindenki maga választja meg, hogy mit csinál
ez a szabad akarat
ha te elcseszel vmit, akkor neked sem segítenek
segítenének inkább a hajnélkatalokon! de őket is mindenki leszarja! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!