Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mely kivégzési módszereket...

Mely kivégzési módszereket tartják a legkevésbé fájdalmasnak?

Figyelt kérdés
A középkor szörnyűségeiről szerintem mindenki hallott, ott voltak a mágjás kivégzések, meg amputálások, meg mindenféle hasonló brutális módszerek az ember kivégzésére, viszont kíváncsi vagyok, hogy a középkorban vagy manapság melyeket tartják a legkevésbé fájdalmasnak.

2024. márc. 17. 16:45
1 2
 11/19 Hintalow ***** válasza:
0%

Vègelgyengülès.

Gyakorlatilag 100%-os hatèkonyságú, nem lehet túlèlni.

2024. márc. 18. 07:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Hintalow - a "végelgyengülés" nem számít kivégzési módszernek - tehát most ez nem téma!
2024. márc. 18. 08:17
 13/19 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Szerintem egy tisztességesen végrehajtott golyó általi kivégzés nem fájhat annyira. Mondjuk nem karom kipróbálni.
2024. márc. 18. 11:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

A modern méreginjekciós történet pont nincs megfelelően kutatva és tudományosan alátámasztva, mert az orvosi eskü miatt nem tartották etikusnak a témával való foglalkozást. Vannak olyan tanulmányok, ami a méreginjekció csak lebénít és a kivégzett emberek valójában fájdalmak közepette fulladnak meg, ahogy folyadék tölti fel a tüdejüket. (Természetesen nem csak egyféle dolgot használnak, nem ástam bele magam a témába.)

[link]

2024. márc. 19. 01:38
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

#15 (01:38) - ez az "orvosi eskü" indok szánalmasan nevetséges, hisz az orvosok jelentős százaléka jó pénzért bármikor megszegi. A történelem tele van példákkal a leggátlástalanabb orvosi kísérleteket és kártékony orvosi kezeléseket illetően.

Elég egy kívánatos előléptetést vagy pénzjutalmat ajánlani néhány hadseregben szolgáló katonaorvosnak, és a altatóinjekciók receptjeinek egész skálája kerül kidolgozásra néhány hét leforgása alatt. A hadsereg körülményei között az embereken való alapos tesztelés se probléma.

2024. márc. 19. 02:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Az agytörzs szétroncsolása a személy azonnali megszűnését eredményezi. Azaz egy jól végrehajtott tarkónlövés. Hogy aztán még meddig működik a szív ez után, az teljesen mindegy. De hát az a golyó kijön az arcon, rengeteg vér folyik ki, szóval csúnya. A törvényes kivégzést medicinális körülmények között kellene végezni. A “körölmények” szóba a személyi feltételeket is beleértem, de az orvosoktól elvárt(?) hipokrita etikai hozzáállás miatt nehéz megfelelő szakembert találni erre a feladatra. Olyant, aki biztosan be tud kötni egy infúziót, és ezért az alkalmazott “mérgek” tényleg intravénásan mennek, nem okoznak felesleges fájdalmat az elítéltnek. Én pl. tapasztalt aneszteziológusként pontosan tudom, hogyan kell valakit szenvedésmentesen kivégezni. Ha kellene, meg is tenném pont azért, mert ugyan esküdt ellensége vagyok a halálbüntetésnek, de annak az embertársamnak már csak azzal tudnék segíteni, ha utolsó útját szakértelmem segítségével tenném könnyebbé.
2024. márc. 21. 10:56
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A helyesen végrehajtott főbelövés.

Aztán nem tudom, hogy használták-e már ilyen célra, és mennyire kutatott a téma, de még a CO-val történő fullasztás jut eszembe. Már csak abból kiindulva, hogy mindig azt hallani a hírekben, hogy álmukban meghalt egy-egy család a szén-monoxid mérgezés miatt...

okt. 19. 18:51
 18/19 anonim ***** válasza:

#17 (18:51)- a CO-val nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a már #8 válaszban említett CO2-vel, csak az a különbség, hogy sokkal kevesebbet kell belőle adagolni.

Teljesen más az élmény, hogyha egy fizikai munkával idegileg lekötött embert ér az eszméletvesztés, vagy egy testileg kipihent rab minden idegszálával a felfutó oxigénhiányos állapotra figyel. Ezek a gázok nem fullasztanak teljes fájdalommentességgel, hanem erős fejfájást, fülzúgást, stb. okoznak, amit egy kényszerhelyzetben levő személy akár rendkívül rossz élményként is megélhet.

okt. 19. 20:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Valóban. Sokszortalálják a szén-monoxidtól meghaltakat az ágyon kívül útban a kijárat, vagy ablak felé, ami arra enged következtetni, hogy rájöttek ők, hogy baj van, demár nem volt idejük/erejük.
okt. 25. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!