A Kádár rendszerben milyen volt az állam és a Katolikus Egyház kapcsolata?
Nem ismerem azt a korszakot, de úgy hallottam, ott inkább az ateista szemlélet volt elterjedve, így a hívek hátrányban voltak.
Vagy lehetséges, hogy az állam összejátszott az Egyházzal, és így az Egyház titokban előnyökben részesült?
"Ha komolyan vette a dolgát"
De nem vette komolyan, fürdött a jólétben.
Ezt amúgy minek írod? Ott írtam én is a ha...-t a #18-ban.
Az iskolában, munkahelyen nem nézték jó szemmel ha "térítettél". A keresztes medálokra néha a tanárok megjegyzést tettek (érdekes módon a Dávid csillag, tóratok mehetett. Szerintem azért, mert nem tudták micsoda).
Én 1986-ban konfirmáltam. A tanár elkérte a kiskt-t és megmondta, hogy melyik részből tartsak kiselőadást (sose hangzott el, mert másik magyar tanárt kaptunk). Igazából ameddig én vissza tudok emlékezni, meg volt szabva, hogy iskolában/munkahelyen mit kell mondani (Marx, Engels, Lenin), a kapun kívül senkit sem érdekelt, az ember mit gondol vagy mit mond, vagy megy-e templomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!