Az AI átírja a történelmet?
1
Az egyik legfontosabb AI szerint. Nehogy a google ne kerülne bele (mint mindig) a legnépszerűbb top 3 -ba.
Ez történik akkor, amikor az egyébként teljesen jól működő AI modell algoritmusába politikai megfontoltságból mesterségesen belenyúlnak.
Nem az AI írja át a történelmet, hanem a szerkesztői (indirekt módon, és vélhetően nem tudatosan, de hát ez van akkor, ha belekotnyeleskednek).
3
Atombomba effektus.
Ez történik amikor a fejlesztők nagyon jól tudják, hogy rossz célokra fogják felhasználni a kis drágaságukat de mégis kifejlesztik azt.
Ha az egyik nem fejleszti ki, a másik ki fogja, ugyanis ez szerintem kb annyira törvényszerű, mint az élet létrejötte, ha a feltételek megvannak, csak idő kérdése.
Majd vagy tud alkalmazkodni hozzá az emberiség vagy nem, hogy ne pusztítsa ki vele magát (vagy inkább nagy részét), vagy nem.
Ez már sokszor lefutott mérkőzés. Régen ezt tanították is:
"Garbage IN - Garbage OUT"
Nyilván Amerikában a mostani "előírások szerint" a feketéknek ugyanolyan joguknak kell lenni, mint a fehéreknek. Ez most így "PC". Nyilván a sok zöldség miatt bekerül az AI rendszerbe is ez és már ott is Afroamerikait fog látni ahol sose jártak és sose voltak. Szerintem lassan azt is ki fogja találni, hogy a Neandervölgyi ősember is Afroamerikai volt (sőt Ádám és Éva is mindketten azok voltak). A mesterséges intelligenciák (főleg ezek) szöveg elemzésből tesznek "következtetést" staisztikai alapon. És most előírás(!!!), hogy az Afroamerikaik mindenhol (IS) kellő számban ott legyenek. Ilyen az amikor egy politikus bele nyúl a történelembe.
Át bizony,a zsidók már dühöngenek is.
Ez így igaz, és #5 is nagyon jól írta. Óriási pénz van benne, ezért pörög a verseny.
Persze az már más kérdés, hogy ezt a politikai/ideológiai dolgot miért kell beletenni, egyáltalán bele kell-e, valamint ez, hogy kiderült, milyen hatással lesz a "kelendőségére" a google AI-nak.
Én biztos nem fogom használni, köszönöm szépen. Bár a woke maszlag benne van a többiben is, de ezt egyértelműen túltolta a google.
Az AI is csak egy eszköz. A kalapács is lehet nagyon hasznos szerszám, és gyilkos fegyver is. Szóval a felhasználón múlik, mi lesz belőle. Az atomenergia is ilyen: lehet fegyverként is használni, valamint energiaforrásként is.
“ Ha az egyik nem fejleszti ki, a másik ki fogja, ugyanis ez szerintem kb annyira törvényszerű, mint az élet létrejötte, ha a feltételek megvannak, csak idő kérdése.”
Mint például a klónozás?
Kérdező: igen, mivel ha egy ország nem tartja be a klónozás tilalmát, az elegendő hozzá, hogy végrehajtsák, innentől hátrányba kerül a többi (ha hátrányt okoz), ezért aztán végül rákényszerül az alkalmazására..
Nem vagyok biztos benne, hogy a játékelmélet az ami ilyesmivel foglalkozik, de úgy dereng, mintha az lenne az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!