Van kedvenc versetek? Melyik?
Van több is. Pilinszky: Egy szenvedély margójára; Azt hiszem...
Radnóti: Sem emlék, sem varázslat; Tétova óda
Faludy: Emlékezés egy régi udvarházra
stb.
Na azt ne mondd nekem, hogy József Attilától pl a Reménytelenül c. vers el van rontva!
Vagy Dutka Ákos Kárpátok dala c. mesterműve!
Vagy, hogy legyen külföldi is, J.W. Goethe Tündérkirálya (Képes Géza fordításában)!
Nekem a fentiek nagyon tetszenek, de ez csak csepp a tengerben, rengeteget tudnék felsorolni.
A második válaszoló van szerintem elrontva, némi hús és csont emberi alakba kényszerítve. Jobb lenne masszaként.
Mellesleg: Babits: Jónás imája
Radnóti - Tétova óda, Hetedik ecloga, Nem tudhatom
Nagy László - Ki viszi át a szerelmet
József Attila - A Dunánál, Flóra-versek :)
De Ady, Kosztolányi és Petőfi verseit is imádom.
Kosztolányi: Halotti beszéd, Hajnali részegség
Ez a két olyan kiemelkedő vers van amit imádok és rengetegszer olvastam. Persze még sok kedvencem van, de ez a 2 a leggyönyörűbb.
Weöres Sándor: Majomország
Nagyon jó képet ad a társadalomról. Ez az ember szerintem egy zseni volt és talán élete legnagyobbja ez a vers.
Weöres Sándor: A harmadik szimfónia (szerintem is egy zseni!!!!), Ady Endre: A tűz csiholója (ettől mindig libabőrös leszek) József Attila: Tudod, hogy nincs bocsánat, Radnóti Miklóstól minden háborús verse.
Külföldiek: Auden: Altató, Yeats: Stolen child, Blake: Tiger
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!