Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi történt volna ha a Brit...

Mi történt volna ha a Brit India úgy függetlenedik hogy nem osztják fel Indiára és Pakisztánra, hanem az egész Indiai szubkontinens egy egységes államként függetlenedik? Életképes ország lett volna, vagy a hindu-muszlim ellentét szétfeszítette volna?

Figyelt kérdés

2024. febr. 18. 12:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Maga India is egy elég érdekes (és békés!) folyamat eredményeként jött létre úgy kb. 500 különböző entitásból.
2024. febr. 18. 13:13
 2/8 MDaniel98 ***** válasza:
100%
"Életképes ország lett volna, vagy a hindu-muszlim ellentét szétfeszítette volna?" - Szerintem inkább az utóbbi.
2024. febr. 18. 13:47
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

"1947. augusztus 15-én nyerte el függetlenségét India. A brit birodalmi gyarmat ezt követően véres zavargások közepette azonnal két részre szakadt, a hindu Indiára és a muzulmán Pakisztánra."

Én is így tudtam.

Nem osztotta azt igazán senki (a britek legalábbis nem), belső harcok után alakult így.

És lett Nyugat meg Kelet-Pakisztán, elvileg egy országként két részből, ekkor harcok után függetlenedett Kelet-Pakisztán Bangla-Des néven..

2024. febr. 18. 14:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

India függetlenedése egy közel fél évszázados függetlenségi mozgalom után jött létre. Már a korai tárgyalások során nyilvánvalóvá vált, hogy az ország kb negyedét adó muszlimok elnyomott kisebbség lennének, ezért az ország felosztásának tervével maguk álltak elő. A "Pakisztán tervet" pedig a hinduk se ellenezték.

London csak meghajlott a népakarat előtt, csak elfogadta a tervezetet. Ha nem teszi - aminek mi értelme lett volna - akkor gyakorlatilag garantálható, hogy vagy békésen vagy háborúval, de a muszlim lakta részek elszakadnak Indiától.

2024. febr. 18. 14:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy a két ország (Pakisztán és India) viszonya most is elég feszült. Illetve pl. Indiában a muszlim kisebbség ma is atrocitásoknak van kitéve, Pakisztánban pedig fordítva. Szerintem ha egy államként függetlenedett volna, azóta véres polgárháborúk feszítették volna szét. Jobb, hogy eleve így függetlenedtek.
2024. febr. 18. 14:59
 6/8 anonim ***** válasza:
10%
Magyar-cigany ellentetek lettek volna , mert a haboru elott telepitettek be a Zsidokat perzsisbol. A tobbiek alig voltak.
2024. febr. 18. 16:52
 7/8 anonim ***** válasza:
10%
A gyerekeves a mostani teremtesben akkor alakult ki ,amikor ide lettek teremtve az atkozodos ,rontas mondo , stb. ZSidok. Az orban annya is es az orbsn is ezt csinaltak es csinaljak.
2024. febr. 18. 16:53
 8/8 anonim ***** válasza:
72%
Állandóak lennének a belháborúk, mert a muszlimok nem tűrnek meg más vallásokat.
2024. febr. 18. 18:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!