Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A neurotipikusok miért ilyen...

A neurotipikusok miért ilyen bunkók és önzőek?

Figyelt kérdés
jan. 12. 19:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
94%

Önzés: Amiért az autisták és a többi típus is önző.

Bunkóság veled: Kommunikációs problémák miatt.

jan. 13. 08:44
 12/12 Zcom09 ***** válasza:

@10

(Ezt eredetileg a szövegem végére akartam rakni, de áthelyezem ide hogy biztosan elolvasd.

Ez kicsit ez kicsit furán fog hangzani. Soha ne írd vagy mond ezt senkinek: "Csupán a neurotipikusok húzzák rá erre azt (vélhetően irigységből meg féltékenységből becsületesebb társaikra), hogy rendellenes.".

Túl sok teljesen jóakaratú gyereket láttam ezt hajtogatni amiért a társadalom egyszerűen szétszedte őket.

Nem kell megértened hogy miért rossz ha ezt írod. Nem is kell azt gondolnod hogy ez rossz. De a saját érdekedben kérlek, ezt ne írd vagy mond senkinek!)

Most már csak azért írok mert hátha segíteni fog legalább valamennyire.

Tudom hogy sok embernek a szociális képességei érintettek. De ettől még fontos hogy valamilyen formában próbálják megtanulni, vagy felismerni hogy valaki milyen indulattal fordul feléjük.

Az eredeti kérdésed arról szolt hogy, miért ilyen sok a bunkó és önző ember. Az összes válaszod amit írtál kötözködő és sértő volt.

Nem bántani akarlak csak rámutatni arra, hogy ha ilyeneket írsz/vagy mondasz az is bunkó. És ha valakit így közelítesz meg ugyan így fog válaszolni.

Például ha valaki megkérdezi egy tudományos szó jelentését. Akkor arra nem válaszolhatsz egy másik tudományos szóval. Mivel ez okoskodónak és arrogánsnak fog mutatni.

Valamint kijavítottál engem azért amiért "neurológia fejlődési rendellenesség"-et használtam. De a neurodivergencia ugyan azt jelenti neuro - idegi, divergencia - eltérés, elágazás. A két szó ugyan azt jelenti.

A másik fontos dolog hogy megértsd hogy a "normális" nem pozitív vagy negatív jelző. A normális simán azt jelenti hogy az emberek többsége.

Például ha 100 emberből 85 piros pólót hord, és a maradék kéket. Akkor a piros póló a normális. De a kék ettől még nem lesz rossz.

jan. 13. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!