Milyen okai vannak, hogy a környezetemben mindenki hazug és őszintétlen, de amikor én akarok egyszer hazudni egyet akkor meg akarnak lincselni?
A hazudási jog is egy kivívott jog a dominancia harcban?
A dominancia harc ott is tetten érhető?
Természetesen a magas státusú embereknek elnézi a környezetük a hazudozást, mert ők határozzák meg a csoportjuk erkölcsi normatíváit. Ez nem új dolog és Machiavelli ezt már egyértelműen leírta mint uralkodói tulajdonságot.
A domináns egyedeket nem büntetheti meg egy kevéssé domináns, ezért magától értetődő, hogy a dominánsabbak a hazugság eszközével úgy fejik az alárendelteket, ahogyan az csak lehetséges. A vallás intézményrendszere 100%-ig erre az elvre épül, hisz semmilyen magasabb társadalmi pozícióban levő uraság már nem hihetett Istenben - már a középkorban sem.
Igazat mondani csak az alárendelteknek kötelező, mert a lebukás súlyos büntetést von maga után.
De szűklátókörűek vagytok.
A 2-es tökéletesen kifejtette, azt bezzeg letudtátok pontozni megszállottan.
Miért jó nektek a klikkesedés?
Igen én vagyok az, akárkiről is legyen szó :) Mostmár jobb?
Attól még a dominancia harc létező jelenség. Nem csak egy ember fantáziájának a szüleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!