Winston Churchill-t miért övezi ekkora tisztelet, ha ilyen bűnöket követett el mint ami a videóban van?
Én csak azt mondom, hogy nem a társadalmi jogrendszer a végső mérce, ami alapján értékelni kell. Persze tök jó, hogy van jogrendszer, de annak is megvannak a korlátai, és van azon túl is mérték. Pl amiket írtam: erkölcs, emberség, igazság, és ezek megítélése nem vélemény kérdés, és nagyon nem mindegy, hogy ki mit gondol róla!
"a bűnelkövetés a társadalomban jogi fogalom"
oké, de a társadalmi jelentésén túl is van értelme bűnről beszélni, és úgy gazdagabb, igazabb jelentését kapjuk, mintha csak a jogszabályokban leírtakat jelentené.
Például a kapzsiság a jogrendszer szerint nem bűntett, de a bűnhöz hozzá kell tartozzon a kapzsiság is, ez mutatja a jogrendszer korlátoltságát. Nem tudnék, és nem is akarnék jogszabályt alkotni a kapzsiságról.
Nem azt mondom tehát, hogy rossz a jogrendszer, vagy hogy a kapzsiságot bele kellene venni, hanem azt mondom, hogy a jogrendszernek alacsonyabb rangú a fontossága, mint bizonyos más dolgoknak, amik alapján értékelni lehet.
"Ket embert csak sportban es jogban lehet osszehasonlitani a tobbi csak velemeny"
És akkor például hogyan hasonlítod össze a családodat a többi emberrel, amikor arról van szó, hogy szereted a családodat, egy ismeretlen embert meg nem? Ez is egy összehasonlítás, jogilag nem szabályozható, egyáltalán nem objektív, és nem is személyes értékrend kérdése.
Nagyon fontos az a megállapítás, hogy az ő idejében. Azt mondani valakiről, hogy most már elfogadhatatlan lenne amit tett az nem túl okos beszéd. A saját ideje számít, mert akkor kellett döntenie.
A csaladtagok összehasonlítása másokkal viszonylag egyszerű. Ha embert öl a csaladtagod, akkor lehet hogy bujtatod és véded, de attól még embert ölt. Annyiban van eltérés, hogy érzelmileg es mas vonalon is kapcsolodtok, de akkor is van mérce benned is meg objektiven is.
"A csaladtagok összehasonlítása másokkal viszonylag egyszerű"
Igen, szerintem is, és ez nem jogi alapon, és nem is sport alapon, éppen ezért írtam a családot példának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!