A férfitöbblet okozhatta az évezredek óta tartó, szűnni nem akaró háborúskodást?
Az ember gyakorlatilag teljes történelme alatt aprította egymást.
Mi lehet ennek az oka.
Honnan ez a nyughatatlanság.
Elméletek szerint ezt a férfitöbblet okozta mindig is, ami miatt a férfi társadalom egy részében az agresszió és frusztráció a tetőfokára hágott ( ugye egy kiadós éjszakai együttlét után beáll a lelki béke még a legagresszívebb férfiegyedben is) aminek következtében már csak rá kellett fogni valamire a támadás okát.
Ugyanakkor a férfi populáció ilyesfajta gyérítése összhangban áll a természet szelekciós gépezetével is, hiszen a gyönge elhull…ezáltal tényleg csak a háborút túlélő erős férfiak szaporodhattak.
Előttem többen jól leírták, mik a háborúk kiváltói.
Amiért – kérdező feltevésével szemben – a születési ffitöbblet bizonyosan NEM oka a háborúknak: legtöbb férfi saját élőhelyén talál nőt, tehát ha nőhiány esete forog fenn, akkor annak kiváltói leginkább a saját (sikeresebb) férfi nemzettársai. Azaz velük akarna megküzdeni, őket akarná ritkítani. A háborúk viszont (per def) nemzetek között zajlanak. Ja és még vmi: a háborúkat általában alfahím államférfiak indítják, nem pedig olyanok, akik még párkeresésben is lúzerek.
12
Az én elméletem szerint meg ha nem lenne férfitöbblet akkor nem lehetne rávenni ekkora tömegeket a háborúra mert az agresszivitási közszint alacsonyabb lenne, nagyobb lenne a boldogság és elégedettség és nem felső rétegek sem éreznék veszélyben magukat amiért aránytalanul sok nőt lefoglalnak, ezért nem is háborúskodnának (vagy jóval ritkábban fordulna meg ez a fejükben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!