Persze.
De a Shwazenegger alkatú nők szteroidoktól lesznek olyanok, ez az újkori testépítés hozadéka.
"Nagyanyáinknak is lehetett kockás a hasa?"
Pár hónapja már volt egy nagyon hasonló kérdés (és a kérdező is elég hasonlónak tűnik)
https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__122..
ott is azt írtam le, hogy régebben (nagyon szűk, kiváltságos rétegektől eltekintve) sem a sport, sem a kidolgozott izmos test fogalma nem létezett olyan formában, mint ahogy azt a mai iparosodott társadalmunkban ismerjük.
A kemény fizikai munka meghatározó része volt az emberek életének, de nem lehetett válogatni, azzal a melóval kellett izzadnod, ami éppen adódott, és azt a kaját kellett enned, ami éppen volt (és pluszpont, ha egy kicsit szedtél magadra, és tudtál miből fogyni ínségesebb idők esetén). Szóval az akkori átlagember testi kondíciója olyan volt, mint ma egy meglehetősen strapás életet élő, az étkezésére és külsejére különösebb figyelmet nem fordító fizikai melósnak.
Utolsó! Nagymamáim is ilyenek voltak. Érdekes módon a nagyapáim nem!
Utolsó előtti! Igen, én voltam az! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!