Elmondható, hogy fasisztoid társadalomban élünk annak fényében, hogy a külsőd gyökeresen befolyásolja a lehetőségeid?
Nem a világon mindenütt így van.
Az emberekbe bele van kódolva, hogy a szép emberekben jobban bíznak, mint a csúnyákban.
2
Igen, én szépségszakmában szerettem volna sikert aratni.
3
Igen de ez kicsit fasisztoid nem?
Tehát a külsőd alapján skatulyáznak különféle kategóriákba meg diszkrimináció érhet pozitív vagy negatív a külsődet illetően.
És szerintem ez még csak nem is kommunizmus, hiszen itt nem arról van szó, hogy blokkolni akarnánk a tehetséges, keményen dolgozó embereket, hogy felemelkedjenek hanem csupán azokat az elemeket amelyek nem saját érdem.
"Igen, én szépségszakmában szerettem volna sikert aratni."
Az pech. De nem vagyunk egyformák. Mindenkinek megvannak a maga határai, és ezeken a határokon belül mozogva kell reális célokat kitűzni.
Például hiába akar valaki sebész lenni, ha nem bírja a vért. Vagy író lenni, ha egyszerűen semmi tehetsége a fogalmazáshoz.
6
De a szépség szerintem nem tehetség mint az írni tudás. Van különbség.
Nos, a "szépségszakmában szerettél volna sikert aratni" - nem jött össze. Csúnya vagy mint az emberek jelentős százaléka - ez van!
Ha nem vagy elég szép, akkor válassz olyan szakmát, ahol a külső nem fontos. Például menjél villanyszerelőnek, az egy viszonylag kényelmes és elismert szakma, és tanulni se kell valami sokat hozzá.
Kérdező - a helyzeted tökre átlagos, de egyáltalán nem reménytelen!
:)
8
Igen de nem mindenkinek elég az átlagos élet…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!