A mai fiatal generációnak miért alacsony a tesztoszteron szintje?
A 70-es évek óta generációról generációra csökken a férfiak tesztoszteron szintje.
Ez mitől alakult ki?
Lehet hogy a fogyasztói társadalom miatt, mert már nem a természetes kiválasztódáson múlik az élet, így a gyenge férfiak már nincsenek kitéve a veszélyeknek?
Gondolom régebben a fogyasztói társadalom előtt a gyenge férfiak nem tudtak sokáig élni, emiatt csak az erős férfiaknak volt utódjuk?
Én ilyeneket hallottam:
-Hormon jellegű molekulák a műanyag ételcsomagolásokban.
-fogamzásgátló maradványok az ivóvízben
-mozgásszegény életmód
Szerintem simán lehet annak is az eredménye (ha igaz az állítás, amit eldönteni én nem tudok), hogy az apró csoportokból most már ország méretü, 10.000.000 fös csoportokba tömörültünk. Igazából itt már az összeférhetetlenség okozója tud lenni, egy agresszív egyed, tehát inkább hátráltató tényezö.
Persze, régen a jurtában fontos volt, amikor az éhes medve, vagy a szomszéd csoport tagja besétált, de ma már az egész világ mindenkié… kis túlzással persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!