Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Minden ma élő embernek élt...

Minden ma élő embernek élt egy őse akár 6000 évvel ezelőtt?

Figyelt kérdés
Nem durva ebbe belegondolni? Hogy lehet az egyik felmenőd rabszolga volt a fáraóknál vagy a tatárok ellen harcolt?
2023. máj. 8. 11:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

"Abba is durva belegondolni, hogy mennyi ősöd volt."

Azt is tudjuk, hogy regen sokkal kevesebb ember élt mint most.

Nem csak a saját őseink között találnák egyezéseket de ha elég sokat generáciot mennénk vissza, azt látnánk hogy egy es ugyanazon szemelyektől származunk.

Nem pedig, hogy neked es nekem is voltak őseink, akik masok voltak.

2023. máj. 8. 13:42
 12/27 anonim ***** válasza:
56%

Hát valami fényhozó kelgyó rávette Ádám bácsit, hogy csórjon almát, és Éva néninek sem volt kifogása ellene. Hogy aztán hogyan lettünk, amikor csak két fiúk volt, abból is az egyik meggyilkolászta a másikát, nem tudom. De Évike és Ádika a mindenki őse.

Vagy nem.

Viccet félretéve, úgy gondolom, hogy az iskolában tanított dolgok pont elegendőek ahhoz, hogy egy átlagember kíváncsiságát kielégítse.

Biztosan vannak olyan tudós elmék, akik azzal fekszenek, vajon mekkora lehetett egy bunkó átlagos tömege. 4,53 kg vagy 4,71.

2023. máj. 8. 13:45
 13/27 anonim ***** válasza:
87%
Nem durva belegondolni. Én elvagyok azzal a tudattal, hogy a felmenőim a régmúltban mások voltak, mint amilyenek mi vagyunk.
2023. máj. 8. 16:09
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon visszamegyünk, akkor férgek voltunk -.-
2023. máj. 8. 16:11
 15/27 anonim válasza:
84%

Nekem nem élt.

Az én apám a jövőből jött.

Háború van akkor és megvédte anyukámat attól hogy megöljék.

Sajnos mielőtt megtudtam volna hogy Ki Ő és mi a történet, édesanyám is meghalt.

Találtam kazettákat amin nagy-böhöm gépemberektől félt engem, de szerencsére olyan településen lakom ahol amint megjelenik valami a "vas", azt szétszedik és eladják darabokban,...úgyhogy.

2023. máj. 8. 16:44
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a jelenlegi párod a 35-öd fokú unokatestvéred.
2023. máj. 8. 16:50
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Két érdekesség:

A genetikai őseink száma 7-8 generációig nő exponenciálisan, majd hirtelen lineárisnál is lassabbra fordul, és egyre gyakrabban fordul elő, hogy bár egy illető a családfád része, genetikai értelemben mégsem rokonod, mert a DNS-ed egyetlen bázispárja sem hozzá vezethető vissza. És még csak nem is a belterjesség az oka, hanem a DNS öröklődésének a mechanizmusa (nagy, többmillió bázispáros szakaszokban történő rekombináció).

A 13 generációval előtted élő (17-18. századi) őseid 90%-a genetikailag nem rokonod, csupán 10%-uktól örököltél DNS-t. És ez az arány nagyon gyorsan, szinte feleződve csökken tovább.

[link]

A másik, hogy 5-15 ezer évvel ezelőttre becslik az emberiség "Identical ancestors point"-ját, ahol minden ma élő ember családfája összeolvad. Az akkor élő emberek mindegyikéről elmondható, hogy vagy egyetlen ma élő ember családfájában sincsenek benne, vagy mindenkiében benne vannak.

2023. máj. 8. 16:51
 18/27 anonim ***** válasza:
11%
Ádámnak volt egy Luca nevű "anyja", ő a mi ősünk, de ő félisten volt, plusz Jézus lelke volt benne. Luca egy nap arra gondolt szeretne ilyen embertársakat amilyen maga is lett félig miután felvette a formát hogy megelevenendjen önmaga számára, ezután két részre osztódott, és a másik példányt Ádámnak hívta miközben tudta hogy az is ő maga. De Ádám nem tudta hogy ő Luca, különállónak érezte magát Lucától, nem akart vele játszani, ezért Luca elhagyni készült őt, de sajnálta elpusztítani, ezért kettéosztotta Ádámot, egyiket Évának hívta. Majd elhagyta őket.
2023. máj. 8. 17:09
 19/27 anonim válasza:
100%
10 ki az a luca?
2023. máj. 8. 17:56
 20/27 anonim ***** válasza:
23%
Ádám anyja.
2023. máj. 8. 18:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!