Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért egyre több a rossz ember?

Miért egyre több a rossz ember?

Figyelt kérdés

Mik ennek az okai?

Lehet a liberalizmus és kapitalista rendszer okozta versengés?

Morális értékek csorbulása?

Internet, technológia amely teret ad a hülyék “értékeinek” terjesztéséhez (leginkább nárcisztikus, pszichopata emberek élnek ezzel a lehetőséggel)?

Vagy szisztematikusan terjesztett új (sokszor szívtelen és fasiszta) értékek?

Vallás háttérbe szorulása?

Pandémia ami azért azt éreztette az emberrel, hogy ha a vezető réteg akarja akkor teljesen kiszolgáltatott nekik és az életük önmagában semmit nem ér, ez pedig sok emberből kiölte az empátiát?

Új technológiák térnyerése mint a mesterséges intelligencia amely azt sugallja, hogy nem kell érzelem ha megvan az intelligencia és problémamegoldó képesség?

Pandémia alatti gyengék, betegek elleni hangolás ami eugenika párti hangulatot teremtett?

Esetleg a vírus/oltás károsított bizonyos érzelmekért felelős agyi központokat?

Mik lehetnek az okai ennek a morális lejtmenetnek?

2023. máj. 6. 08:34
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
A haladás fontosabb vagy az emberség, ha választani kell egy adott pontban?
2023. máj. 6. 08:36
 2/31 NTBS ***** válasza:
0%
Önzővé válás.
2023. máj. 6. 09:13
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mire alapozod?
2023. máj. 6. 09:44
 4/31 Kólauborkával ***** válasza:
96%

Nem tudom, de szerintem alapvetően egészségesebb az emberi gondolkodás, mint párszáz éve vagy évtizede.

Érted, te épp visszasírod a rabszolgaságot, gyermekmunkát, rasszizmus, na akkor volt aztán jóság a világban.

Nagyfaterék még viccből verték a buz1k@t is…. A régi szép idők mi?

Szóval hagyd abba az álmodozást és lásd, hogy nincs igazad.

2023. máj. 6. 11:14
 5/31 A kérdező kommentje:

“ Érted, te épp visszasírod a rabszolgaságot, gyermekmunkát, rasszizmus, na akkor volt aztán jóság a világban.”

De ki írt ilyent?

2023. máj. 6. 11:25
 6/31 Kólauborkával ***** válasza:
95%
Épp arról rísz milyen szép volt régen. Én megírtam neked milyen csodálatos értékrendek uralkodtak a világban, amik mára visszaszorulóban vannak, ha nem is tűntek el…
2023. máj. 6. 11:31
 7/31 A kérdező kommentje:

6

De régennel kapcsolatban nem kell többszáz évet visszamenni. Elég ha az elmúlt évtizedeket vizsgáljuk és látjuk, hogy egyre rosszabb a helyzet, egyre furcsább és furcsább értékeket kezdenek elsajátítani az emberek.

De ha visszamegyünk a 19-ik századig vagy a 20-ik elejéig akkor is láthatjuk, hogy a köznép morálisan fejlettebb volt. Akkor persze az emberi jogok nem voltak olyan szinten mint most de azért nem az akkori ember felelős hanem a zsarnok rendszerek amelyek elnyomták a köznépet hosszú évezredeken át. Így is rengeteg felkelés, forradalom volt, többek között ennek köszönhető, hogy ma ilyen liberális és demokratikus rendszer van. Mert a köznép fellázadt.

2023. máj. 6. 11:47
 8/31 anonim válasza:
12%

Kedves kérdező, ezt milyen megfigyelésekre alapozod? Mármint mi alapján gondolod, hogy a mostani társadalom morálisan lejjebb van, mint mondjuk 100 éve?

Nem kötekedni akarok, én keresztényként azt látom, hogy bizonyos szempontból vannak társadalmilag hasznos “új találmányok”, de összességében én is úgy érzem, hogy pl a szexuális moralitás terén (és nem csak), eléggé lejtmenetben van a társadalom. Annyi, hogy ebből a szempontból nekem ott a Biblia amin alapul a véleményem.

2023. máj. 6. 12:25
 9/31 anonim ***** válasza:
17%

Az emberek morális leromlása egy szervezett társadalom keretein belül a rossz gazdasági körülményektől történik meg.

A rossz gazdasági körülményekről pedig mindig az "elit" tehet igazán (politikusok, bankárok, titkosszolgálati vezetők, stb. ), mert már olyan fejlett technológiai eszközeink vannak, melyekkel a váratlanul bekövetkező kedvezőtlen környezeti hatásokat teljesen semlegesíteni tudjuk.

Anno a franciák a guillotine nevű eszközzel orvosolták a hasonló jellegű problémájukat - sikerrel. Még ma is erről szól a legnagyobb nemzeti ünnepük!

2023. máj. 6. 13:08
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
7 Az altalad emlitett korszakokban meg viragoztak ezek. Nacizmus kommunizmus stb.
2023. máj. 6. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!