Egy pánszexuális anemű is?
Üdv!^^/
Ha nem érdekel, vagy nem értesz egyet ezzel a kutatási területtel, tök oké, de itt most nem arról akarok vitatkozni, hogy helyes-e, létjogosultsága van-e, stb. Előre is köszönöm a megértésed. <3
A pánszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája, amelyben egy személy szexuális és érzelmi vonzódása bármilyen nemű emberek felé irányulhat. A pánszexualitás nem összekeverendő a biszexualitással.
A pánszexuális emberek sokszor genderblindként azonosítják magukat (vagyis figyelmen kívül hagyják az ember nemét, úgymond "vakok" ezzel kapcsolatban), ezért úgy gondolják, valakinek a biológiai és társadalmi neme nem mond semmit arról, hogy fognak-e az illetőhöz vonzódni. Mivel a pánszexuális emberek gyakran nyitottak az azokkal az emberekkel való kapcsolatra, akiket nem lehet szigorúan véve férfiként vagy nőként azonosítani, és a pánszexualitás ezáltal elveti a nemek bináris felosztását, a pánszexualitás gyakran kifejezőbb fogalom, mint a biszexualitás.
( [link] )
Az agender (vagy non-gender) jelentése nemtelen, nem nélküli.
Azokra használják, akik egyik nemhez tartozónak sem érzik magukat, azaz se nem nők, se nem férfiak, ehelyett úgy gondolják, hogy nincs nemük, vagy hogy semleges neműek.
A kifejezés az angol gender (=nem) szó és az ellentétet kifejező a- előtag összekapcsolásából származik.
( [link] )
Emiatt a genderblind jelenség miatt gondolom így, hogy a pánszexualitásból logikusan következik, hogy ha valaki pánszexuális, akkor az anemű/agenderű is.
Ki mit gondol erről? Előre köszönöm a válaszokat is! ;D
22/F
A 2 nem feltétlenül függ össze
Nekem pl van lány, pánszexuális barátom és a születési neme alapján definiálja magát
Abszolút nem tartom identitásképzőnek, hogy nő vagyok, a gender szerinti szerepeket lesz.rom, testi diszfóriám meg nincs, így nem izgat annyira a kérdés, hogy keressek a születési nemem helyett egy másikat.
Szerintem az összes társadalmi nemet / gendert ki kéne kivágni a kukába az újak gyártása helyett, és hagyni, hogy mindenki csak egy ember legyen, de elfogadom, ha valaki önazonosabbnak érzi magát tőlük.
pánszex lány
#13: Lehet védekezni ez ellen. Én HR-en dolgozom. A bejövő CV-k első körös szelektálásánál rögtön kuka amelyik gender pronouns-t használ (they/them/ze stb...). Az is kuka amelyik rózsaszín meg kék hajú és már ránézésre valami fura gender izé. Meg az is aki a kísérőlevélben kiemeli, hogy ő milyen eltérő gender.
Azért kell ez, mert ha később szabadulna tőle a cég bármi miatt, akkor rögtön betámadnak, hogy kirekesztők vagyunk, és a gendermicsodájuk miatt kapják a felmondást. Inkább nem vállalunk be ilyen extra pereket.
Mindezt úgy, hogy minden évben szivárványszínű hónapot tartunk, meg mindenkinek kötelező évente az érzékenyítő tréning. Szóval kifelé megy a képmutatás ezerrel, de azért megvannak a belső gátak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!