Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy Magyarország lakossága egyenletesebben oszljon el?
Az ország első számú belső migrációs célpontja Budapest, illetve agglomerációja, amely az utóbbi évtizedekben nagyon durván felduzzadt, számos nehézséget okozva a már addig ott élőknek, valamint odatelepülőknek (akik persze benyelik a brutális dugókat, tömegközlekedési nehézségeket, biztonságos kerékpározásra alkalmatlan utakat, mert tudják, más helyen nem élnének ilyen életszínvonalon).
Hogyan lehetne a vármegyék székhelyeit, azok vonzáskörzetét, illetőleg a járásszékhely városokat vonzóbbá tenni, hogy ott telepedjen le a fővárosban és környékén élők egy része?
Például létrejönne egy 140 ezres Nyíregyháza, mellette egy 20 ezres Újfehértó és Nagykálló, egy 7 ezres Napkor, a vármegye távolabbi nagyobb városai, Kisvárda és Mátészalka is lehetnének 25 ezresek és ugyanez a folyamat az összes többi vármegyében.
Mit tehet ennek érdekében az éppen aktuális kormányzat? Szerintem mindenkinek kívánatos lenne, ha az agglomeráció brutális leterheltsége részben megszűnne és cserébe a kevésbé lakott területek lakosságszáma megugrana.
És lehet persze lepontozni, csak szerintem nagyon is elkerült kérdés Trianon kapcsán.
Az egyetlen amit lehet(ne) tenni, hogy megkérdezzük Horvátországot és Szlovákiát, hogy vissza akarnak-e integrálódni Magyarországba, vagy önálló államot akarnak, mint ami nekik most van? Az önálló államhoz pedig bizony joguk van és nem hiszem, hogy ezt meg lehetne manapság kérdőjelezni a szlovákokat és horvátokat illetően. Szerintem Trianon hőbörgésre használt téma mellőzve mindenféle gyakorlati kérdést, mert hát ezt lánti.
És hát a horvátok és szlováok jó fejek és nem kell az önálló országukat megszűntetni, holmi régi igazságtalanság miatt.
Másik még az, hogy az ilyen témákat bizony még országok közötti viszályokhoz is használhatják azok, akik csak zavargásokat akarnak. Könnyen kihasználható téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!