Mekkora volt a nagyhatalmak légiereje 1936-ban és 1939-ben?
Figyelt kérdés
Kifejezetten nem a légierőben szolgálók száma hanem a repülőgépek mennyisége és tipusa érdekel, beleszámítva a raktáron lévő aktív állományba nem tartozó, esetleg be sem vethető (karbantartás miatt) repülőgépeket, a 7 nagyhatalom, és kina, esetleg lengyelország és csehszlovákia (nyilván csehszlovákia esetében a 36-os adatok) gépparkja érdekel, illetve esetleg erről cikket vagy könyvet ami pontosan dokumentálja ezeket. a szovjetekről mondjuk nagyjából találtam 36-ra információt, mely szerint 6500 gépük volt nem számolva a kb 4000 po-2-est. illetve franciaországrol azt találtam hogy 5000 géppel rendelkeztek 39-ben de ebböl csak cirka 1000 volt használható, és tipusokra pontosan nem volt információ. de azért remélem hogy valakinek ennél több indója van.2023. febr. 1. 22:36
1/1 MDaniel98 válasza:
Niall Ferguson The war of the world című könyvében ezzel kapcolatban is található táblázat, de hogy mi volt benne, arra nem nagyon emlékszem, elég régen olvastam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!