Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Titkon az emberek többsége...

Titkon az emberek többsége jobbnak tartja magát másoknál?

Figyelt kérdés
2022. dec. 18. 16:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem igazán. Eddigi tapaztalataim alapján igen elenyésző az ilyen emberek száma.
2022. dec. 18. 17:00
 2/6 A kérdező kommentje:

1

Mindenki mindenkiz megszól, leszól ezért vagy azért, saját tapasztalataik szerint.

2022. dec. 18. 17:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Okosabbnak mindenképpen:) de általában mindenki okosnak és jónak tartja magát legbelül... Ez általános emberi tulajdonság. Keveseknek van reális önképük.
2022. dec. 18. 18:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Én jobbnak tartom magam, de egyetlen tulajdonságot nem tudok mondani, amire ezt alapozom... yeah:)

Szerintem alapvetően több olyan ember van, aki jobbnak tartja magát az átlagnál, mint amennyi nem. A mai közfelfogás is azt sulykolja beléd, hogy mennyire higgy és bízz magadban, mennyivel többre vagy képes mint gondolod, mutasd meg stb. Ami tök jó, csak ez mindenkihez eljut, nem csak azokhoz, akik alábecsülik magukat :D

2022. dec. 18. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Valami felmérés volt vagy 10-20 éve, és az jött ki, hogy az emberek köbö 80%-a gondolja okosabbnak magát az emberek 80%-ánál.
2022. dec. 18. 23:37
 6/6 A kérdező kommentje:

5

Igen, valami ilyesmire utaltam. Én is ezt tapasztalom. Emellett, szebbnek is tartja magát a többség a többségnél, igazságosabbnak és jószívűbbnek is. Ugyanakkor kevésbé irigynek és rosszindulatúnak.

Ezek a hiedelmek csak akkor fordulnak át belső konfliktussá amikor találkoznak olyan személyekkel akik bármely téren messze meghaladják az ő szintjüket. Ez zavart okoz és konfliktuskeresést azzal a személlyel.

2022. dec. 19. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!