Miről írjam a szakdolgozatomat?
"thriller és krimi zsánerű kortárs regények"
Ez így témának túl általános? Mert amúgy jól hangzik.
Agatha Christie műveinek, elemzéseinek a feldolgozása? Vagy ő már nem kortárs?
De válassz olyan témát, ami érdekel és a háttér kutatás se lesz megterhelő számodra.
What is a thriller?
What is the difference between thrillers, mysteries, and suspense fiction?
Thriller subgenres
Thrillers examine real life injustices
Analysis of corruption, abuse of power, and injustice.
"Angol nyelv és irodalom"
Ez alapján mondjuk a thriller és krimi alkotásokban fellelhető olyan elemek, amelyek szorosan kapcsolódnak az angolszász kultúrához, esetleg azon belül brit vagy USA jellegzetességek, hagyományok, történelmi vagy popkultúrális utalások, tájegységre vagy szereplő származására, jellemére utaló angol nyelvi fordulatok, tipikusan megjelenő karakterek vagy társadalmi osztályok, stb.
Nem akarok gonoszkodni, de egy diploma azért feltételez annyi kreativitást, hogy legalább egy témát találj. :))
Én úgy találtam ki a témám, hogy sok évfolyam szakdolgozat címeit böngésztem végig, csak a címeket. Jelöltem ami érdekeseket, majd azokat ujra átnéztem.
Párszáz címtől már volt annyi ihletem, hogy olyat találtam, ami egyikkel se egyezett meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!