Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az ókori egyiptomiak feketék...

Az ókori egyiptomiak feketék voltak - ahogy az összes őshonos afrikai?

Figyelt kérdés

„Constantine de Volney gróf - francia nemes, filozófus, történész, orientalista és politikus - 1782 végén keleti utazásra indult és közel hét hónap alatt eljutott az oszmán Egyiptomba. Constantine de Volney ...kifejezett véleménye, miszerint az ókori egyiptomiak fekete-afrikaiak voltak, sokban eltért a tizennyolcadik század végének tipikus európai felfogásától, de sokaknak adott okot a gondolkodásra. Egyiptomban tett látogatása során csodálkozását fejezte ki, hogy az egyiptomiak - akik civilizációját Európában nagyra becsülték - nem fehérek! „Minden egyiptominak dagadt az arca, duzzadt szeme, lapos orra, vastag ajkak vannak” - írta de Volney - egyszóval a mulatt igazi arca. Kísértett, hogy ezt az éghajlatnak tulajdonítsam, de amikor meglátogattam a Szfinxet, megjelenése megadta a rejtvény kulcsát. Amikor megláttam azt a fejet, amely minden vonásában tipikusan néger, eszembe jutott az a figyelemre méltó rész, ahol Hérodotosz (görög történetíró) ezt írja:

„Ami engem illet, úgy ítélem meg, hogy a kolkhisziak az egyiptomiak gyarmata, mert hozzájuk hasonlóan feketék, gyapjas hajúak.” /Kolkhisz a Fekete-tenger keleti-délkeleti partjainál fekvő ókori királyság volt a mai Grúzia területén./

„Amikor meglátogattam a Szfinxet, nem tudtam elhinni, hogy annak a szörnyetegnek a figurája kínálja az igazi megoldást a rejtélyre” (a modern egyiptomiak mulatt megjelenésére). „Más szavakkal, az ókori egyiptomiak igaz négerek voltak, ugyanolyan típusúak, mint az összes őshonos afrikai. Ebben az esetben láthatjuk, hogy vérük, amely több évszázadon át keveredett a görögök és rómaiak vérével, elvesztette intenzitását eredeti színéből, miközben megőrizte eredeti karakterét.” ...„Más szóval az ókori egyiptomiak valódi négerek voltak, akik ugyanolyan származásúak voltak, mint Afrika összes őshonos népe, és a dátumból látható, hogy fajuk, miután évszázadokon át keveredett a rómaiak és görögök vérével, elvesztette teljes feketeségét eredeti színéhez képest, de megőrizte eredeti karakterét.”” Forrás: M. Constantine de Volney, Utazások Szírián és Egyiptomon keresztül az 1783-as, 1784-es és 1785-ös években (London: 1787).

2022. okt. 16. 21:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
62%

Sok helyen jártam Egyiptomban, több ezer km-t kocsikáztam vidéken.

A nagy-nagy többség színét kreolnak mondanám, ritkán látni sötétebb bőrű, de nem nem negroid jellegű arcokat. Még ritkábban negroidokat.

2022. okt. 25. 19:38
 22/27 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy a mai egyiptomiakba kevesebb az ókori egyiptomi DNS mint bennünk a honfoglaló magyaroké sokkalta inkább arabok már minden tekintetbe
2022. okt. 25. 20:15
 23/27 anonim ***** válasza:
26%

Ez nem egészen így van.

Az, hogy az iszlám elterjedt, nem jelenti e népesség lecserélését. Ezt jól megfigyelheted a távol-keleti iszlám országokban, akár Malájziában, akár Indonéziában, vagy Brunejben, ahol később jelent meg az iszlám.

2022. okt. 25. 21:17
 24/27 anonim ***** válasza:
12%
23-ast nem kellett volna lepontozni. Genetikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a mostani nép az ókoriak leszármazottja. Ellentétben velünk, akik mindenkivel is keveredtünk.
2022. okt. 26. 04:14
 25/27 anonim ***** válasza:
77%
24# na akkor küldj egy linket de ne feminát meg ilyen szennyeket hanem mondjuk egy normális tudományos oldalt vagy akkor magyar esetleg más országok neves történészeit és akkor elhiszem
2022. okt. 26. 07:50
 26/27 anonim ***** válasza:
19%
Talán a Spektrumon volt valamikor egy doku film arról, hogy gentekai vizsgálatok az egyiptomi koptoknál találtak legnagyobb hasonlóságot az ókoriakkal.
2022. okt. 26. 19:49
 27/27 anonim ***** válasza:
77%
26# hát ez így elég vérszegény
2022. okt. 26. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!