Ki volt a legokosabb hadvezér a világháborúban?
#1-es:
Sajnos, nem csak 'tiszteletbeli', hanem tényleges...
Hitler az országát remekül vezette, de a hadvezetéshez egyáltalán nem értett. Ha ezt elismeri, és nem akar taktikai döntéseket hozni, talán másképp alakult volna a világháború.
A második világháborúból a két Afrikában szemben álló hadvezért, Rommelt és Montgomeryt szokták kiemelni.
# 5
EZT ÍRTAD: "Hitler nem lehetett annyira rossz hadvezér ha egy 1 világháborús vesztes ország élén állva szétverte a szovjetuniót és fél európát, és csak úgy tudták legyőzni hogy a világ 80% összefogott ellenük!"
Ahányszor Hitler beleszólt a hadvezetésbe, mindig nagy baj lett belőle.
A németek nagy sikerei pont annak köszönhetőek a II. világháború elején, hogy a lengyelországi, franciaországi hadműveleteket, majd a Szovjetunió megtámadását a profi tábornokok tervezték meg és vezették, abba Hitler érdemben nem szólt bele.
Az első nagy hadművelet, amelybe Hitler döntően beleavatkozott és utasította a tábornokokat, a sztálingrádi csata volt, amely ugye katasztrofális német vereséggel végződött.
# 3
EZT ÍRTAD: "A 2.vh-ban szerintem egyértelműen Hitler."
Hitler semmit sem értett a hadvezetéshez, amikor beleavatkozott, csak baj lett belőle. A németek nagy sikerei pont annak köszönhetőek a II. világháború elején, hogy a lengyelországi, franciaországi hadműveleteket, majd a Szovjetunió megtámadását a profi tábornokok tervezték meg és vezették, abba Hitler érdemben nem szólt bele.
Köszi, nem tudtam hogy hadvezetésbe mennyire szólt bele, a német sikerek alapján gondoltam ezt, de akkor tévedtem (bár tudhattam volna hogy a hadvezetés és az ország vezetése közt vannak különbségek és hitler nem volt hadvezér) de na, énse tudhatok mindent! kösz hogy leírtad ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!