Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ki volt a legokosabb hadvezér...

Ki volt a legokosabb hadvezér a világháborúban?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Már régóta foglalkoztat a kérdés,hogy ki volt a legokosabb/legtaktikusabb hadvezér akár az első akár a második világháborúban?Melyik volt az a háború,ahol ez a leginkább megmutatkozott?
2022. okt. 10. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:
39%
Azt nem tudom de a legokosabb ma Orbán Viktor Mihály Tiszteletbeli Elnök Úr!
2022. okt. 10. 22:16
 2/8 fersk ***** válasza:

#1-es:

Sajnos, nem csak 'tiszteletbeli', hanem tényleges...

2022. okt. 11. 02:50
 3/8 anonim ***** válasza:
A 2.vh-ban szerintem egyértelműen Hitler.
2022. okt. 11. 07:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hitler az országát remekül vezette, de a hadvezetéshez egyáltalán nem értett. Ha ezt elismeri, és nem akar taktikai döntéseket hozni, talán másképp alakult volna a világháború.

A második világháborúból a két Afrikában szemben álló hadvezért, Rommelt és Montgomeryt szokták kiemelni.

2022. okt. 11. 08:05
 5/8 anonim válasza:
58%
Hitler nem lehetett annyira rossz hadvezér ha egy 1 világháborús vesztes ország élén állva szétverte a szovjetuniót és fél európát, és csak úgy tudták legyőzni hogy a világ 80% összefogott ellenük!
2022. okt. 13. 16:11
 6/8 kürasszír ***** válasza:

# 5

EZT ÍRTAD: "Hitler nem lehetett annyira rossz hadvezér ha egy 1 világháborús vesztes ország élén állva szétverte a szovjetuniót és fél európát, és csak úgy tudták legyőzni hogy a világ 80% összefogott ellenük!"

Ahányszor Hitler beleszólt a hadvezetésbe, mindig nagy baj lett belőle.

A németek nagy sikerei pont annak köszönhetőek a II. világháború elején, hogy a lengyelországi, franciaországi hadműveleteket, majd a Szovjetunió megtámadását a profi tábornokok tervezték meg és vezették, abba Hitler érdemben nem szólt bele.

Az első nagy hadművelet, amelybe Hitler döntően beleavatkozott és utasította a tábornokokat, a sztálingrádi csata volt, amely ugye katasztrofális német vereséggel végződött.

2022. okt. 13. 18:37
 7/8 kürasszír ***** válasza:

# 3

EZT ÍRTAD: "A 2.vh-ban szerintem egyértelműen Hitler."

Hitler semmit sem értett a hadvezetéshez, amikor beleavatkozott, csak baj lett belőle. A németek nagy sikerei pont annak köszönhetőek a II. világháború elején, hogy a lengyelországi, franciaországi hadműveleteket, majd a Szovjetunió megtámadását a profi tábornokok tervezték meg és vezették, abba Hitler érdemben nem szólt bele.

2022. okt. 13. 18:39
 8/8 anonim válasza:

Köszi, nem tudtam hogy hadvezetésbe mennyire szólt bele, a német sikerek alapján gondoltam ezt, de akkor tévedtem (bár tudhattam volna hogy a hadvezetés és az ország vezetése közt vannak különbségek és hitler nem volt hadvezér) de na, énse tudhatok mindent! kösz hogy leírtad ^^

2022. okt. 13. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!