Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A bölcsésztudományokkal nem...

A bölcsésztudományokkal nem lehet jól keresni? (külföldön sem)?

Figyelt kérdés

igazából az az álmom, hogy (történelem)tanár lehessek Németországban, de mindenki lebeszél róla, mert hogy a tanárok milyen rosszul keresnek.

de vannak olyan szakmák, amik elsősorban a humán tárgyakat igénylik, és jól keresnek?

/mert reál tárgyakból nagyon rossz vagyok://

2010. szept. 26. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

Azzal ugye tisztában vagy, hogy ha Németországban szeretnél történelmet oktatni, akkor a történelmet Németországban kell tanulnod?

Bár nem igazán értem, hogy miért az a vágyad, hogy ott taníthass.

De hogy válaszoljak a kérdésedre is:

Jogászként vagy idegen nyelveket bizonyíthatóan (diplomával igazolhatóan)komoly szinten beszélőként kereshetsz sokat.

2010. szept. 26. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:
58%

Ez egy ilyen sport... én még azt nem értem még, hogy hova a fenébe kell ennyi kommunikációs diplomával rendelkező... meg 5 millió turizmus és vendéglátás szakos...

Egy szabad bölcsész mit csinál? Ül a szoba közepén, tekeri a joint-ot és elméleteket farag a világról a szegényes elméjével.

2010. szept. 28. 11:30
 3/4 A kérdező kommentje:
természetesen, Németországban szeretném elvégezni az egyetemet is.:)
2010. szept. 28. 17:37
 4/4 anonim ***** válasza:

"A bölcsésztudományokkal nem lehet jól keresni?"

Keresni munkával vagy vállalkozással lehet. A mérnöki tudományokkal sem lehet pénzt keresni, csak mérnöki állással vagy vállalkozással.

"az az álmom, hogy (történelem)tanár lehessek Németországban, de mindenki lebeszél róla"

Miből gondolod, hogy erre a célra nem jelentkezik elég német, és ezért pont egy külföldit alkalmaznak? Irreális elképzelés.

"de vannak olyan szakmák, amik elsősorban a humán tárgyakat igénylik, és jól keresnek?"

Tv, rádió, marketing, menedzsment, pr, könyvkiadás, sajtó területén sok ilyesmi van, de nem magától adódnak a lehetőségek, hanem "ki kell találni" magadat.

Nagyon sok bölcsész keres jól az ismerősi körömből, a különbség az, hogy a mérnök diploma után besétál az első gyárba, ahol mérnököt keresnek, és ezzel elindult a karrier, a bölcsésznek sokkal több szervezésre és kreativitásra van szüksége, ha jól akar keresni.

2010. okt. 21. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!