II. világháború alatt a (6 millió áldozatot követelő) zsidó holokausztot csak a német népnek volt képessége végrehajtani, más országok "leszerepeltek" volna ilyen téren/nem rendelkeztek ilyesfajta tulajdonságokkal?
A németeknek sem ment segítség nélkül, csak Németországon belül. Azokban az országokban, ahol a lakosság is közreműködött, vagy legalább is közömbös volt, ott hatékonyabban működött a zsidók elhurcolása (pl. Lengyelország), ahol visszatetszést váltott ki, ott nehezebben ment (pl. Dánia).
A háború után Sztálin jeleskedett a zsidók üldözésében, neki is ment "egyedül".
Ennél sokkal több, sokkal nagyob arányú áldozatot követelő háborúk voltak.
Nem beszélve a járványokról.
"Nem volt 6 millió, amúgy."
Tényleg, "csak" 5,5 millióra becsülik. (Pontos adat nincs. )
Amúgy a német népnek nem túl sok köze volt hozzá, a többségnek csak körülbelüli sejtése volt arról, hogy mi is történik. A munkájukkal voltak elfoglalva és a háborúval.
Csak pontosítsunk!
A hitleri gázkamrákban nem csak a zsidók végezték, hanem pont ugyanúgy a homoszexuálisok és cigányok is. Csak valamiért róluk nem szól a fáma, nincsenek a köztudatban, nincs reklámjuk, jóvátételt sem kapnak a családok.
Nos, az áldozatok száma velük teljes!
"Csak pontosítsunk! - egyetértek. Az adataimat a "Deutsches Historisches Museum" ( [link] ) oldaláról vettem.
Az út: "LeMO" - "2. Weltkrieg" - a "KAPITELÜBERBLICK" almenübõl "Völkermord" itt ismét a "Völkermord" ekkor ugrik az összesíeõ oldalra, ( [link] lemo/kapitel/zweiter-weltkrieg/voelkermord.html ) utolsó bekezdése foglalja össze.
Eszerint: gáz, agyonlövés, injekció, orvosi kísérletek vagy szándékos kiéheztetésnek ( Vergasung, Erschießung, Injektionen, medizinische Versuche oder durch gezieltes Verhungernlassen ) kerekítve 5,6 millió zsidó esett áldozatul ebbõl kb fele megsemmisítõtáborokban. "Faji silányság" ("rassisch minderwertig") címén az európai SINTIK és ROMÁK közül több, mint 250 ezren estek áldozatul.
"gázkamrákban nem csak a zsidók végezték" - tudtommal ez úgy értendõ, hogy politikai foglyok (kommunisták, szoc-demek) is, a römákat tpöbbnyire legéppuskáták.
"nincsenek a köztudatban," - lehet, de errõl nem a kommunikáco tehet: minden évben megemekeznek a roma holokausztról is. "jóvátételt sem kapnak a családok" - amennyire tudom, voltak, akik bizonyítani tudtak és kaptak.
Azt azért jegyezzük meg, hogy a roma és egyébb nem zsidó áldozatok száma meg sem közelítette a félmillíót, miközben a zsidók száma (l. feljebb) 5,6 millió - vagyis az "egyéb" áldozatok száma kevesebb, mint tizede a zsidókének. Talán ezért nincsenek annyira köztudatban.
Azt viszont meg kell jegyezni, hogy ha egy kb félmilliós népesség kb felét meggyiokolják, az éppúgy népirtás, min ha egy 11 milliós népességgel teszik.
Nagyon kedves vagy, hogy ilyen professzionális választ adtál, de megvallom a megjegyzésemet nem neked szántam, hanem a Kérdezőnek,…de valójában mindegy is.
Ehhez viszont lenne hozzáfűznivalóm:
“ …az “egyéb" áldozatok száma kevesebb, mint tizede a zsidókének. Talán ezért nincsenek annyira köztudatban.”
Nem azért nincsenek köztudatban, mert “csak” 600ezren voltak, hanem azért,
mert ha valaki homoszexuális volt és túlélte, vagy ilyen embernek volt a családtagja, az szégyellte ezt és inkább titkolta, bármilyen jól jött volna a pénzeső.
A cigányok meg csak voltak, szaporodtak, minden anyakönyvezés nélkül. Azon a kulturális szinten, hogy 99%-uk analfabéta volt, azt sem tudták mi és miért történik velük. Utána sem kaptak semmit, a rendezetlen státuszuk és a tudatlanságuk okán.
Úgyhogy én megkockáztatom, hogy ezek az emberek nem csak 600ezren voltak, csak ennyi a deklarált, akiről tudni lehet.
Voltak azok ennek a számnak a duplája, vagy a triplája is.
És ezzel most nem a zsidóság által elszenvedetteket kicsinyítem, hanem a többi el nem ismert áldozat nevében emelek szót!
A zsidók mindig is okosak, tanultak, de főleg összetartóak voltak, nem véletlenül járt nekik a kárpótlás, a másik 1-2 milliónak meg semmi, pár állítólagos és elenyésző kivételtől eltekintve.
Bár én még olvasmányaimban sem találkoztam olyan családdal, akik a homoszexuális vagy cigány hozzátartozójuk véráldozata árán élnek jól, jóvátétel címén.
# 9, sszem végül kimaradt: van kifejezetten roma holokauszt aloldal: [link]
Azért kifejezetten a jóvátételbõl a zsidók sem élnek olyan jól. Még akkor sem, ha nagyanyám húga abból megengedhette magának, hogy Auszytráliából Euróaba (benn Mo-ra is) utazzon, mert, ha Ausztrália nem adott volna nyugdíjat egyszerûen öregség címén, akkor nem engedhette volna meg magának. (Neki férje és veje volt áldozat, persze veje után a lánya kapta) (lehet, hogy Ausztrália ma már nem ilyen liberálisk, de asszem még mindig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!