Kb hány ember születhetett azon a napon, amelyiken én? (Az egész Világon)
"6 milliárd ember van"
Annál egy kicsit több
mivel egy ember átlagéletkora kb. 20 ezer nap, a föld minden húszezredik lakója születik ugyanazon a napon.
a válasz, kb 400 ezer.
Köszi :)
Szerintem egyáltalán nem értelmetlen a kérdés, vagy legalábbis szerintem érdekes, dehát nem mindenki szeret ilyeneken gondolkozni, azt elismerem :D Én is próbáltam többféleképpen is kiszámolni, kíváncsi voltam, kinek mennyi jön ki :) Meg én nem tudok olyanokat, hogy a világon mikor születtek kevesen vagy sokan, hogy '91-ben ez hogy volt... Gondoltam, h majd valaki tudni fog ilyeneket :D
Mostanság úgy tudom átlagban 266 gyerek születik percenként, és vagyunk kb 6,8 milliárdan.
1990-ben 5,3 milliárdan voltunk.
Szóval feltételezve, hogy arányaiban akkor is ennyi gyerek született, akkor az kb 200 gyerek percenként.
Tehát az adott napon közel 300000 gyerek született.
Persze ez csak tipp, sok kerekítéssel, de mivel statisztikák alapján számoltam, ennél pontosabb értéket felesleges volna írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!