Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Azért élünk, hogy dolgozzunk?

Azért élünk, hogy dolgozzunk?

Figyelt kérdés
Munka, munka és munka?
2022. aug. 19. 11:48
1 2 3 4 5
 41/46 TappancsMancs ***** válasza:
100%

38/ Na igen. A fauna és flóra változatosság és bőség nyilván nem egy mai magyarországi erdőhöz volt hasonló, ahol ehető növény már szinte nincs is.

39/ Kólauborkával

A vadon növényei jól kalkulálhatóak, bár szerintem bizonyos népesség fölött már megnehezül az amit találhattak. És mivel nem volt elegendő a vadon termő ezért kezdték el termeszteni. Elég nyilvánvaló, bár még kutatás tárgya a téma.

Itt egy rövid video és szerintem érdemes akár végig is nézni, mert úgy érzékelhető, hogy mennyire nem tresszes a gyűjtögetés. Bár ez Magyarországon nyilván már nem lehetséges. Itt amit nő szed az úgy tűnik manióka, ami egy burgonya szerű növény, kétszer (!) táplálóbb a burgonyánál.

https://www.youtube.com/watch?v=AiaAgQya0IU

https://www.youtube.com/watch?v=9SlFPfE3QEU

2022. aug. 19. 20:29
 42/46 TappancsMancs ***** válasza:
40/ Az csak a vadászat és életmód egyik változata. Vannak más lehetőségek is. Vannak több napos hetes vadászatok is, ahol kis vadász kunyhót építenek a vadonban. Majd haza már a szárított húst és zöldséget viszik. Szóval ez is köhiedelem :)
2022. aug. 19. 20:33
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt mondom.

Természetesen addig nem kell vándorolni, míg az adott terület ki nem merül.

De olyan nincs, hogy sose merül ki. Akkor elkezd nőni a népesség, majd elérik azt az állapotot, amikor már kimerülnek az erőforrások.

Akkor vagy vándorolnak, vagy elkergetik a népesség egy részét, amiből szintén vándorlás lesz.

2022. aug. 19. 20:36
 44/46 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Ez egy probléma centrikus nézőpont. Nézd meg az amazonasi esőerdőben hogyan élnek. Nem kell nagyon vándorolgatni. Általában ezt úgy szokták tálalni, hogy jajj de nehéz volt, mert alig volt élelem. Ez tévedés. Nem csak nomádok voltak régen sem és ma sem nomád az összes természeti nép. Felejtsük kicsit el ezt a mindenki nomád volt az őskorban teóriát.
2022. aug. 20. 08:41
 45/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, feltűnt-e, de én is ezt mondtam.

Ahol BŐVEN van étel, ott nem kell vándorolni, csak sétálni egy nagy kört minden nap.

2022. aug. 20. 09:37
 46/46 anonim ***** válasza:
100%

Ősközösség.

Luz szemét bántotta a hajnali napfény, hasra fordult, és leveleket kapart magára. Ám egy kőlándzsa kezdte böködni a farát.

- Ébredj Luz! Gorr az mondta vadászunk! Én vezetem a hajtókat, velem jössz.

Mondta Piksz.

- Jaj ne má'!

- Talpra, és fogd ezt a lándzsát! Míg Gorr meg nem rugdos. Ha elmaradsz a csapattól, én rugdoslak meg, és még le is rajzollak a barlang falára.

Középkor.

Sokan megnézték elborzadva a király 3 lustáját. Aztán mikor a nép elunta a látványosságot, valaki rájuk gyújtotta a házat.

Szocializmus.

A közveszélyes munkakerülés ( KMK ) bűncselekménynek számított. Visszaesőként akár 1 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető volt.

A lista nem teljes, de a történelem során sosem voltak népszerűek akik hadiábon álltak a munkával.

2022. aug. 26. 00:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!